Recept dana: Ovseni keksići, hrskava i slatka poslastica, spremna je za manje od pola sata - idealna uz šolju kafe ili čaja
Većinu namirnica verovatno imate kod kuće, a lako možete pripremiti i posnu verziju
Ako volite brze i jednostavne poslastice koje su savršene za uživanje uz šolju čaja ili kafe, ovaj recept je upravo ono što vam treba.
Ove hrskave keksiće sa ovsenim pahuljicama možete pripremiti za samo nekoliko minuta, a njihova bogata tekstura i slatka aroma sigurno će osvojiti vaše srce.
Idealni su za svaki trenutak kada želite nešto slatko, ali ne želite da provedete sate u kuhinji.
Možete ih pripremiti i ako postite, samo zamenite puter posnim margarinom i kravlje mleko biljnim, i uživajte u savršenim domaćim keksićima.
Vreme pripreme:
- 25 minuta
Sastojci (za 10-15 keksića):
- 75 g integralnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 75 g ovsenih pahuljica
- 50 g šećera u prahu
- 75 g putera (ili posnog margarina)
- 1 kašika meda
- 2 kašičice mleka (običnim ili biljnim za posnu verziju)
Priprema:
1. Ugrejte rernu na 180°C. Obložite pleh papirom za pečenje.
2. U prosejano brašno dodajte prašak za pecivo, ovsene pahuljice i šećer i dobro promešajte.
3. U malom loncu ili mikrotalasnoj pećnici otopite puter (ili posni margarin), med i mleko, pa sve dobro promešajte.
4. Dodajte otopljenu smesu u suve sastojke. Mešajte dok tečnost ne pokrije sve ovsene pahuljice i ne dobijete ujednačenu smesu.
5. Kašikom stavljajte smesu na pleh, oblikujući krugove, pazeći da ostavite dovoljno prostora između svakog keksa, jer će se širiti dok se peku.
6. Pecite 10-15 minuta ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Ostavite da se hlade 5 minuta pre nego što ih skinete sa pleha.
7. Služite uz šolju svog omiljenog toplog napitka.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari