Recept dana: Domaći keksići sa orasima - preukusna poslastica za koju vam je potrebno svega nekoliko sastojaka i 15 minuta (VIDEO)

22.08.2022

05:34

0

Autor: Z.A.S.

Ukus kupovnih ne može da se meri sa ovim

Recept dana: Domaći keksići sa orasima - preukusna poslastica za koju vam je potrebno svega nekoliko sastojaka i 15 minuta (VIDEO)
Kolač 1 - Copyright Printscreen/YouTube/Ricette dolce facili

Ljubitelji slatkiša i kolača će biti oduševljeni ovim receptom. Tim pre što vam za pripremu uopšte nije potrebno mnogo vremena.

Svi volimo keksiće, a svi znamo i da su oni domaći mnogo ukusniji i kvalitetniji od kupovnih. Ukoliko volite da vam se u kući uvek nađe nešto slatko, odmah počnite da odvajate namirnice koje su vam potrebne.

Osim možda oraha, verujemo da sve već imate kod kuće.

Sastojci:

- 140 g brašna
- 50 g šećera
- 8 g vanilin šećera
- 4 g praška za pecivo
- 50 g seckanih oraha
- 40 ml ulja
- 90 ml mleka

Profimedia
 

Priprema:

Pomešajte u činiji šećer, brašno, vanilin šećer, prašak za pecivo i seckane orahe i sve to dobro izmešajte. Zatim sipajte ulje, a onda i mleko i zamesite testo koje bi trebalo da bude gušće. Obložite pleh pek papirom, a zatim kašičicom vadite testo i oblikujte u lopticu. Ostavite malo više razmaka između svakog keksa, jer će on tokom pečenja narasti. U svaki utisnite odozgo ceo orah. Keksiće pecite u rerni koju ste prethodno zagrehali na 180 stepeni oko 15 minuta.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike