Baka Ruža nam je otkrila sjajan trik: Sprečite da se testo za keksiće lepi na modlice

23.12.2023

14:54

0

Autor: V. I.

Ovo je jednostavan postupak koji će vam omogućiti bezbrižno uživanje u pravljenju savršeno oblikovanih poslastica bez nepotrebnog čišćenja i stresa

Baka Ruža nam je otkrila sjajan trik: Sprečite da se testo za keksiće lepi na modlice
Copyright Pexels

U praznicima pred nama keksići i kolačići su neizostavni deo slatkog repertoara, ali pre nego što svoj kuhinjski sto ili radnu površinu ispunite jestivim jelkama, zvezdama i anđelima, razmislite kako ćete sprečiti da se vaše dragocene modlice za kolače zalepe za smesu za kolače. Kada smo u stisci sa vremenom, zaista je teško baviti se dodatnim čišćenjem.

Pexels
 

Da biste doskočili ovom problemu, potreban vam je sastojak koji već imate i koristite i u samoj pripremi slatkiša, a to je brašno. Ono pomaže da se testo ne lepi za radnu površinu prilikom valjanja i rastezanja. Međutim, može biti od pomoći i u sprečavanju gorepomenutog problema.

Jednostavan postupak

Jednostavnim uranjanjem u brašno pre nego što isečete oblike testa za kolače, sprečavate da se testo zalepi za unutrašnjost kalupa za kolače. Kada se testo razvalja, umočite kalupe za kolačiće jedan po jedan u malu činiju s brašnom, ali pripazite i obavezno otresite višak brašna pre nego što ih potom utisnete u testo. Ponovite umakanje nakon svake upotrebe kalupa.

Profimedia
 

Ako ustanovite da se kalupi ipak i dalje lepe, jednostavno obrišite modlice krpom pre nego što ih ponovo umočite u brašno i ponovite postupak umakanja – ako ništa drugo, primetićete da je testo sada lakše ukloniti. Za one koji imaju poteškoća da izvade testo iz kalupa, evo posebnog trika: biće lakše ako malom silikonskom lopaticom pažljivo oslobodite testo iz kalupa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike