Recept dana: Musaka od tikvica, brzo letnje jelo - kad umesto mleka stavite ova dva sastojka dobijate novu dimenziju ukusa
Idealna za lagan letnji ručakSe
Sezona je povrća, pa je musaka idealan izbor za letnje dane. Pored one standardne sa krompirom, volimo i musaku od plavog patlidžana, a ova sa tikvicama miriše baš na leto.
Što je još bolje brzo se pravi, pa nećete obigravati oko šporeta po vrućini. Ima mnogo varijanti ove musake, a mi smo sada pronašli jednu verziju koja deluje izuzetno ukusno.
U mleveno meso pored luka, ide i jedna crvena paprika, a standardan preliv za musaku koji se sastoji od mleka i jaja, menja se kombinacijom neutralne pavlake, jaja i kačkavalja.
Vreme pripreme:
- 45 minuta
Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- 500 g mešanog mlevenog mesa (možete i samo junetinu)
- 1 crvena paprika
- 2 struka crnog mladog luka (može i 1 glavica crnog)
- so, biber, suvi začin i beli luk u prahu (po želji i ukusu)
Za preliv:
- 350 ml pavlake za kuvanje
- 3 jaja
- 170 g kačkavalja
Priprema:
Tikvice iseći na kolutove, posoliti, pa staviti na krpu ili ubrus da puste vodu.
Za to vreme na malo ulja propržiti luk, papriku, pa dodati i propržiti mleveno meso. Po želji začiniti.
U vatrostalnu posudu staviti malo ulja (maslinovo ili običnog), pa poređati tikvice.
Preko tikvica stavite meso, pa odozgo opet red tikvica.
Umutiti jaja i pavlaku, pa preliti preko tikvica. Odozgo posuti izrendani kačkavalj.
Peći oko 30 minuta na 220 stepeni.
Služiti toplo, može uz paradajz salatu.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari