Recept dana: Posna švarcvald torta - očaravajuća poslastica koja nimalo ne zaostaje za originalom

20.05.2024

07:44

0

Autor: K. B.

Ako ste ljubitelj švarcvald torte, nećete moći da odolite njenom posnom izdanju

Recept dana: Posna švarcvald torta - očaravajuća poslastica koja nimalo ne zaostaje za originalom
Copyright Profimedia

Švarcvald torta je jedan od klasičnih kolača koji oduševljava svojim bogatim ukusom i sočnim slojevima. Ako ste ljubitelj ovog slatkog zadovoljstva, priprema posne verzije će vas sigurno oduševiti. Uz jednostavne sastojke i malo truda, možete napraviti posnu varijantu ove omiljene poslastice.

Vreme pripreme:

  • Oko 1 sat

Recept:

Za kore:

  • 300 g šećera
  • 4 dl vode
  • 8 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 4 kašike ulja
  • 3 kašike džema
  • 2 kašičice sode bikarbone

Za fil:

  • 600 g višanja
  • 300 g šećera
  • 1 dl vode
  • 300 g posnog šlaga
  • 100 g bele posne čokolade

Priprema:

1. U velikoj šerpi otopite šećer u vodi, zatim dodajte ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem.

2. Sve dobro sjedinite, pa podelite testo na tri dela.
3. Pecite kore jednu po jednu, svaku po 20 minuta, na 180 stepeni.

Priprema fila:

1. Skuvajte višnje sa šećerom i vodom, dok ne dobijete gust sirup.

2. Skuvane višnje ocedite.
3. Na prvu koru poređajte skuvane i oceđene višnje, sačuvajte nekoliko višanja za dekoraciju.
4. Posni šlag umutite sa vodom, a u trećinu dodajte čašu ohlađenog soka od kuvanih višanja.
5. Premažite višnje slojem posnog šlaga, pa prekrijte drugom korom.
6. Ponovno nanesite sloj posnog šlaga na drugu koru, pa prekrijte trećom korom.
7. Na kraju, celu tortu premažite ostatkom posnog šlaga.
8. Po želji, dekorišite tortu sa nekoliko višanja i rendanom posnom čokoladom.

Bon appétit!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike