Recept dana: Jesenja torta od karamela i jabuka, sladak delikates za hladne dane

07.11.2023

07:53

0

Autor: K. B.

Jesenja torta od karamela i jabuka je neodoljiva poslastica koja će vas vratiti u detinjstvo svojim mirisom i ukusom

Recept dana: Jesenja torta od karamela i jabuka, sladak delikates za hladne dane
Copyright Profimedia

Danas ćemo vam predstaviti recept za ovu čarobnu tortu koja će postati neizostavna poslastica na vašem stolu. Ne samo da je ukusna, već je torta od karamela i jabuka jednostavna za pripremu, pa je idealna za celu porodicu.

Pripremite se da zavolite jesen još više uz ovaj savršen desert.

Vreme pripreme:

  • Oko 1 sat

Sastojci:

Za koru:

  • 2 šolje izrendanih jabuka
  • 1 kašika šećera
  • 4 jajeta
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 šolje brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašice cimeta
  • 1 kašičica soli

Za fil od karamela:

  • 2 kašike šećera
  • 3 kašike istopljenog maslaca
  • slatka pavlaka
  • kilogram bombona karamela

Za glazuru:

  • 2 kašike istopljenog maslaca
  • 5 kašika krem sira
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 kašike šećera u prahu
Profimedia
 

Priprema:

1. Prethodno ugrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa i pripremite dva pleha za pečenje torti.

2. U dubljoj činiji, mikserom pomešajte omekšali puter i šećer dok ne dobijete glatku smesu.

3. Dodajte jaja i ekstrakt vanile, i mikserom mutite pet minuta. Zatim dodajte izrendane jabuke.

4. U drugoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i so. Postepeno dodajte suve sastojke u vlažne i mešajte dok se sve dobro ne sjedini.

5. Ravnomerno rasporedite testo u pripremljene plehove i pecite ih u prethodno ugrejanoj rerni 25 minuta.

6. Dok se korice peku, pripremite glazuru tako što ćete umutiti krem sir sa šećerom u prahu, ekstraktom vanile, istopljenim maslacem i prstohvatom soli.

7. U šerpi istopite šećer na tihoj vatri, neprestano mešajući da ne zagori. Dodajte istopljeni maslac, karamele i slatku pavlaku. Ostavite da se ohladi.

8. Nakon što su korice ispečene, nanesite fil od karamela između njih. Prelijte celu tortu pripremljenom glazurom.

9. Ostavite da se torta ohladi pre sečenja i posluživanja.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike