Za praznični obrok bez greške: Kako da omekšate junetinu koliko god da je žilava

11.04.2023

14:06

0

Autor: K. O.

Profesionalni kuvari i za to imaju rešenje

Za praznični obrok bez greške: Kako da omekšate junetinu koliko god da je žilava
goulash-gc51ea93ce_1920 - Copyright Pixabay

Znamo da će se na uskršnjoj trpezi sigurno naći meso. A iako je zdrava, junetina često može da bude žilava, bez obzira kako je pripremate.

Naravno da i za to postoji rešenje i to slobodno možemo reći više rešenja. Neki će vas iznenaditi, a profesionalni kuvari tvrde da će uz njih vaše meso biti mekano "kao duša".

Mariniranje u voću

Prva varijanta – pre kuvanja, neko vreme držite meso obloženo kriškama kivija. Naime, kivi sadrži enzime koji razgrađuju žilice u mesu i ono postaje mekano. Sličan efekat imaju i jabuka, ananas ili mango.

Druga varijanta – pripremite junetinu obloženu kriškama voća, i dobićete mekano i ukusno meso. Zato se na primer, svinjetina često sprema sa ananasom.

Pexels
 

Sake marinada

Pripremite marinadu od nastruganog crnog luka i jabuka. Potom dodajte maslinovo ulje i malo sakea. Meso tokom noći ostavite u marinadi u frižideru.

Limun

Iscedite sok od limuna, pa držite meso potopljeno u njemu barem 30 minuta pre kuvanja. Takođe, možete koristiti i sirće, ali u tom slučaju, meso ostavite preko noći u marinadi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike