Recept dana: Vojvođanski gulaš - tradicionalni ukus bez premca, od mađarskog ga razlikuje sastojak koji mu daje poseban šmek
Glavni sastojak je juneće meso, a pored belog vina, poseban šmek će mu dati i pržena suva slanina

Mnogi obožavaju mađarski gulaš i zato smo sigurni da ćete i recept za vojvođanski obožavati.
Glavni sastojak je juneće meso, a pored belog vina, poseban šmek će mu dati i pržena suva slanina.
Ovo jelo ni najmanje nije komplikovano za pripremu, ali je jako važno da se meso dugo krčka kako bi u potpunosti omekšalo.
Vreme pripreme:
- Četiri sata
Sastojci:
- 700 g junećeg mesa
- 150 g suve slanine
- 3 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 200 ml belog vina
- 200 ml junećeg bujona
- 200 ml soka od paradajza
- 1 kašičica začinske paprike
- 1/2 kašičice ljute tucane paprike
- so, biber

Priprema:
Isecite meso na veće kocke, a slaninu na što sitnije, pa u šerpu stavite slaninu i kratko je propržite. Nakon toga, dodajte crni luk koji ste prethodno isekli na trakice. Dinstajte sve dok luk ne omekša, a zatim dodajte meso. Ubacite sitno seckani beli luk, dodajte sok od paradajza i krčkajte 5-10 minuta. Zatim sipajte vino i goveđi bujon, dodajte začine, sve promešajte i poklopite. Krčajte na laganoj vatri sve dok meso ne omekša u potpunosti, a ukoliko ima potrebe, u toku kuvanja dolivajte po malo vode.
Kao prilog uz gulaš, poslužite testeninu ili pire krompir.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari