
Recept dana: Juneći ribić na kajmaku - stari kafanski specijalitet kao savršen nedeljni ručak
Gozba može da počne

Kada poželite da spremite ručak koji ostavlja bez daha, spremite baš ovaj.
Sva jela spremljena od ribića ćete pamtiti zbog neodoljivog ukusa, a meso će se doslovno lepiti za prste.
Jednostavan za pripremu, a raskošnog izgleda, lagan za stomak, a fantastičnog ukusa.
Priču upotpunite domaćom belom čorbom, a zasladite se rafaelo čizkejkom koji je savršen spoj kokosa i bele čokolade.
Za specijalne prilike ovo će biti bez premca, idealan obrok, uz čašu vina sa vama dragim ljudima.
Sastojci:
- 1 kg junećeg ribića
- glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 veza peršuna
- 4 kašike brašna
- 2 čena belog luka
- 4 velika krompira
- vegeta, so, biber
- 200 g kajmaka, ako želite dodajte i više
Priprema:
Meso operite hladnom vodom i prosušite ubrusom ili pamučnom krpom. Isecite ga na krupnije komade.
U veći lonac staviti meso, šargarepu i luk da se kuva. Kada je meso skoro gotovo dodati krompir isečen na krupne komade.
U drugoj šerpi na malo ulja propržiti kratko 2 čena belog luka, dodati tri kašike brašna. U to lagano dodavati vodu iz lonca u kom se kuva meso.Kuvati na blagoj temperaturi desetak minuta.
Staviti začine po ukusu, vegeta, so, biber.
U vatrostalnu posudu, pekač ili pleh poređati kuvano meso i krompir. Preliti bešamel sosom i peći 30 minuta na 180 stepeni.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari