
Recept dana: Snikers torta – savršen spoj čokolade, karamele i kikirikija nastaje bez pečenja, a lako možete napraviti i posnu verziju
Deca koja vole čuvenu čokoladicu biće oduševljena

Ukoliko volite snikers čokoladicu, ovo je torta za vas.
Raskošna poslastica pravi se iz slojeva, a fantasičan spoj čokolade, karamele i kikirkirija će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Budući da još traje uskršnji post, možete da pripremite i posnu snikers tortu, samo umesto mrsnih kupite sve posne proizvode.
Predlažemo da isporbate i tortu koja se pravi u tiganju - korice joj glume palačinke.
Vreme pripreme:
- oko 30 minuta + 60 minuta hlađenje
Sastojci:
- 10 g želatina
- 50 ml vode
- 100 g keksa (posnog)
- 200 g krem sira (posnog)
- 40 g šećera u prahu
- 250 g karamel krema
- 250 ml slatke pavlake (posne)
- 120 g kikirikija
Za glazuru
- 80 g čokolade (posne)
- 40 ml slatke pavlake (posne)

Priprema:
1. Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da nabubri nekih 10-15 minuta. Poređajte keks u kalup, a u posudi pomešajte krem sir sa šećerom u prahu i karamel kremom (50 g). Dobro umutite, pa dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite.
2. Želatin otopite na pari, pa pomešajte sa filom i dobro sjedinite.
3. Preko kesa sipajte fil, pa onda i karamel krem (200 g) i pospite kikiriki. Stavite pola sata u frižider, a za to vreme otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko torte. Vratite u frižider na još minimum sat vremena.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari