Recept dana: Kinder bueno kolač radost je za malu i veliku decu, ne peče se i prosto nestaje

21.06.2021

06:08 >> 06:17

0

Autor: Z. A.

Mmmmmmmmmm, oči su nam gladne

Recept dana: Kinder bueno kolač radost je za malu i veliku decu, ne peče se i prosto nestaje
Copyright Printscreen: YouTube/ Natašine Slastice

Jedna od najpularnijih poslastica za decu jeste čokoladni bar kider bueno, koji su kreativne domaćice provalile i napravile ga u kućnim uslovima, pa u njemu sada mogu da uživaju i vremešna deca.

Jednostavno se sprema i jedostavno nestaje.

Sastojci:

  • oko 300 g petit keksa
  • 250 g tamnog eurokrema

Za krem

  • 500 ml mleka
  • 1,5 puding od vanile
  • 3 kašike šećera
  • 250 g mascarpone sira
  • 2 vanilin šećera
  • 300 ml slatke pavlake
  • 100 g prženih i mlevenih lešnika
  • mleko za umakanje keksa

Za ganaš

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 200 ml pavlake za šlag

Priprema

1. Pripremite najpre krem da bi mogao da se hladi. U posudu stavite puding i šećer, pomešajte s malo mleka, a ostatak mleka stavite da se kuva. Kada mleko proključa, umešajte pripremljene sastojke i stavite da se sve zajedno kuva. Kuvani puding ulijte u drugu posudu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

2. Za to vreme na tacnu postavite obruč prečnika 25 x 29 cm. Kolač možete slagati i u tepsiju ako nemate obruč. Keks umačite u mleko i slažite na tacnu ili u tepsiju.

3. Eurokrem otopite u mikrotalasnoj i rasporedite ga preko keksa. Nastavite da umačete keks u mleko i slažite preko eurokrema. Tako pripremljenu podlogu stavite u frižider dok pripremate krem.

4. Ohlađeni puding umutite mikserom. Dodajte mascarpone i vanilin šećer i sve sjedinite.

5. Posebno umutite slatku pavlaku, ali nemojte je premutiti, već stanite s mućenjem u trenutku kada šlag ne klizi iz posude.

6. Dodajte šlag u puding i lagano i kratko mešajte špatulom.

7. Dodajte lešnike i nastavite da mešate dok se sastojci ne sjedine.

8. Krem rasporedite preko keksa u obruču i stavite kolaču u frižider dok pripremate ganaš.

9. Za gaaš slatku pavlaku ugrejte na srednjoj temperaturi do vrenja, prelijte njome naseckanu čokoladu za kuvanje. Mešajte dok se čokolada sasvim ne istopi, a zatim je prohladite i prelijte preko kolača.

10. Kolač stavite u frižider (najbolje preko noći) da keks omekša, a da se ostali sastojci stegnu.

Bon appetit!

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike