Recept dana: Kinder bueno kolač radost je za malu i veliku decu, ne peče se i prosto nestaje
Mmmmmmmmmm, oči su nam gladne
Jedna od najpularnijih poslastica za decu jeste čokoladni bar kider bueno, koji su kreativne domaćice provalile i napravile ga u kućnim uslovima, pa u njemu sada mogu da uživaju i vremešna deca.
Sastojci:
- oko 300 g petit keksa
- 250 g tamnog eurokrema
Za krem
- 500 ml mleka
- 1,5 puding od vanile
- 3 kašike šećera
- 250 g mascarpone sira
- 2 vanilin šećera
- 300 ml slatke pavlake
- 100 g prženih i mlevenih lešnika
- mleko za umakanje keksa
Za ganaš
- 200 g čokolade za kuvanje
- 200 ml pavlake za šlag
Priprema
1. Pripremite najpre krem da bi mogao da se hladi. U posudu stavite puding i šećer, pomešajte s malo mleka, a ostatak mleka stavite da se kuva. Kada mleko proključa, umešajte pripremljene sastojke i stavite da se sve zajedno kuva. Kuvani puding ulijte u drugu posudu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
2. Za to vreme na tacnu postavite obruč prečnika 25 x 29 cm. Kolač možete slagati i u tepsiju ako nemate obruč. Keks umačite u mleko i slažite na tacnu ili u tepsiju.
3. Eurokrem otopite u mikrotalasnoj i rasporedite ga preko keksa. Nastavite da umačete keks u mleko i slažite preko eurokrema. Tako pripremljenu podlogu stavite u frižider dok pripremate krem.
4. Ohlađeni puding umutite mikserom. Dodajte mascarpone i vanilin šećer i sve sjedinite.
5. Posebno umutite slatku pavlaku, ali nemojte je premutiti, već stanite s mućenjem u trenutku kada šlag ne klizi iz posude.
6. Dodajte šlag u puding i lagano i kratko mešajte špatulom.
7. Dodajte lešnike i nastavite da mešate dok se sastojci ne sjedine.
8. Krem rasporedite preko keksa u obruču i stavite kolaču u frižider dok pripremate ganaš.
9. Za gaaš slatku pavlaku ugrejte na srednjoj temperaturi do vrenja, prelijte njome naseckanu čokoladu za kuvanje. Mešajte dok se čokolada sasvim ne istopi, a zatim je prohladite i prelijte preko kolača.
10. Kolač stavite u frižider (najbolje preko noći) da keks omekša, a da se ostali sastojci stegnu.
Bon appetit!
možda će vas i ovo zanimati
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari