Recept dana: Crno-bela torta je čokoladna lepotica idealna za razna slavlja, a bogami i za vikend

25.03.2023

08:08

0

Autor: Z. A.

Lepa je kao pingvin, a puna srećne čokolade

Recept dana: Crno-bela torta je čokoladna lepotica idealna za razna slavlja, a bogami i za vikend
Crno-bela torta - Copyright Instagram: slatkadomacica

Ukoliko želite da isprobate neku novu poslasticu, napravite onda ovu izuzetnu čokoladnu tortu.

Ima tanke kakao korice, kremasti mlečni krem i toliko čokolade da će vam odmah zapevati nepca i srce - od sreće.

Recepturu smo pronašli na Instagramu, na nalogu slatkadomacica koji vodi Julia Radojević, a koja pravi neverovatne poslastice tako lagano i lepršavo da nam daođe odmah da probamo i mi.

Vreme pripreme:

  • oko 60 minuta + hlađenje 3 sata

Sastojci:

Za koricu

  • 2 jajeta
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 100 ml ulja
  • 80 ml mleka
  • 80 g brašna
  • 20 g kakao praha

Za beli fil

  • 400 ml slatke pavlake
  • 1 puding od vanile ili s ukusom slatke pavlake
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećera
  • 300 g milerama
  • 2 kesice kremfiksa


Za čoko sloj
  • 100 g crne čokolade
  • 30 g putera
  • 60 g milerama

Za ganaš

  • 150 g crne čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema

1. Mikserom umutite jaja, šećer, vanilin šećer i so. Mutite nekoliko minuta, smesa treba da postane svetlo žuta i da se udvostruči. Zatim dodajte mleko i ulje, pa opet mutite. Pomešajte brašno i kakao, dodajte u smesu i polako umešajte. Smesu sipajte u kalup obložen pek-papirom prečnika 20 cm i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.

2. Nakon pečenja ostavite koricu da se ohladi u potpunosti i pripremiti fil.

3. Za krem u šerpu stavite slatku pavlaku, šećer, vanilin šećer i puding, dobro promešajte i kuvajte dok ne provri i dok se ne zgusne. Puding prekrijte streč folijom i ostavite da se ohladi u potpunosti.

4. Ohlađen puding umutite mikserom, dodajte mileram i mutite da se sjedini. Na kraju umutite i kremfiks.

5. Koru prerežite na dva dela, jednu koru stavite na stalak, oko nje prsten i po kori rasporedite polovinu fila.

6. Za čoko sloj istopite čokoladu i puter, umešajte mileram i polako rasporediti preko fila. Na njega staviti drugu polovinu fila, drugu koru i odložite u frižider na jedan sat.

7. Na kraju skinite prsten i napravite ganaš. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i celu tortu premažite ganašom. Gotovu tortu odložite u frižider na najmanje tri sata.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike