U zatvoru je naučila da kuva: Šeron Ričardson sada ima svoju kompaniju i pomaže onima koji su pretrpeli nasilje

25.11.2021

10:30

0

U zatvoru je provela 20 godina zbog ubistva svog zlostavljača

U zatvoru je naučila da kuva: Šeron Ričardson sada ima svoju kompaniju i pomaže onima koji su pretrpeli nasilje
Šeron Ričardson 1 (1) - Copyright Printscreen/YouTube

Život za Šeron Ričardson nije bio nimalo lak, ali je ona odličan primer kako sve može da se prevaziđe i dobije novi tok. Sada je prava zvezda među kuvarima, ima svoju kompaniju i aktivno se bavi humanitarnim radom.

Ona je odrasla u karipskoj porodici u Bruklinu, ali je 20 godina provela iza rešetaka zbog ubistva svog zlostavljača. U zatvoru je naučila da kuva i postala je specijalista u pripremi jela od ribe i karija, dok je sa drugim zatvorenicama razmenjivala recepte.

Šeron kaže da im je hrana bila velika uteha u zatvoru, naročito u trenucima gubitka voljenih osoba. Ona je izgubila majku tokom boravka u zatvoru, a jedna od njenih prijateljica dete. Svoju tugu su utapale u hrani koju su same pripremale, jer je zatvorska hrana užasna.

Šeron u intervjuu njujorškom magazinu „Bon Apetit“ kaže da su zatvorenice takvu hranu smatrale kaznom, dodajući da takva nezdrava hrana neizostavno dovodi do visokog pritiska, dijabetesa, pa možda i raka.

Kada je 2010. godine izašla na slobodu, Šeron nije mogla da se snađe, sve joj je bilo nepoznato, pa joj je problem bio i mejl da pošalje. Posao nije mogla da nađe jer je pratio loš glas bivše zatvorenice, a novca je bilo sve manje.

Godine 2016. ponuđena joj je uloga u predstavi „Vaginini monolozi“, a producenti su prepoznali njen borbeni duh i predložilo joj da postane preduzetnica. Ali u tom momentu to se činilo malo verovatnim, jer niti je imala novca, niti je mogla da digne kredit.

Printscreen/YouTube
 

Međutim, te iste godine Šeron se pridružila preduzetničkom programu, neprofitnoj organizaciji koja obezbeđuje zapošljavanje i poslovnu obuku za ljude koji su bili u zatvoru. Zahvaljujući tome i velikoj podršci, odlučila se da pokrene sopstveni biznis, kompaniju „Džast soul ketering“.

Pre toga je osnovala i neprofitnu organizaciju „Re-Entri Roks“, koja obezbeđuje obuku za posao i savetuje žene koje su bile u zatvoru zbog nasilja u porodici kako bi se što pre vratile normalnom životu.

Šeron za svoju kompaniju kaže da je mala, ali velika duhom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike