Sedmica u svetu: Sramota Bajdenovih, Rusija i Severna Koreja ruku pod ruku i prebrojavanje stradalih u poplavama i zemljotresu

17.09.2023

21:15

0

Oči planete bile su uperene ka istoku Evrope, gde su se i dalje vodile intenzivne borbe, a apokaliptični prizori stizali su iz Maroka i Libije

Sedmica u svetu: Sramota Bajdenovih, Rusija i Severna Koreja ruku pod ruku i prebrojavanje stradalih u poplavama i zemljotresu
Copyright Profimedia/Tanjug Vladimir Smirnov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Libkos/Jamal Alkomaty

U nedelji za nama (11-17. septembra) Džo i Hanter Bajden našli su se u problemu, ruski i severnokorejski lider imali su sastanak, a dve zemlje su se borile sa posledicama katastrofe. Oči planete bile su uperene ka istoku Evrope, gde su se i dalje vodile intenzivne borbe, a apokaliptični prizori stizali su iz Maroka i Libije.

Rusija i Ukrajina

Borbe na istoku Evrope ponovo su se intenzivirale, ali, kako navode brojni izveštaji, Ukrajinci nisu imali mnogo uspeha u kontraofanzivi, pa su našli drugi način da se zabave, iživljavajući se nad ruskim zarobljenicima koje su terali da prolaze kroz minsko polje.

AP Photo/Libkos
 

Nemački kancelar Olaf Šolc uporedio je Ukrajinu sa Jugoslavijom, ruski predsednik Vladimir Putin kritikovao je SAD zbog slanja municije sa osiromašenim uranijumom na bojno polje, a na Krimu je počela da se prodaje imovina ukrajinskih oligarha.

Pojavili su se navodi da je lider Čečenije Ramzan Kadirov u teškom zdravstvenom stanju, nakon čega se pojavio i njegov snimak, a američki komandant je priznao da Ukrajina Vašingtonu služi za tetiranje elektronskog ratovanja.

Kim sa Putinom

Severnokoresjki lider Kim Džong Un doputovao je u Rusiju specijalnim oklopnim vozom, gde ga je dočekao ruski predsednik Vladimir Putin, nakon čega su održali lični sastanak posle kog je KIm podržao "pravednu rusku borbu u Ukrajini".

Profimedia
 

Sjedinjene Američke Države su brže-bolje počele da pominju sankcije za obe zemlje, dok se internet zabavljao zbog poteza telohranitelja Kim Džong Una i jednog čoveka iz njegove pratnje koji je zabrinuo Putina.

Pojavili su se izveštaji da su Putin i Kim razmenili poklone, Šojgu je sproveo severnokorejskog lidera do "kinžala", a zapadni mediji nagađali su šta bi Pjongjang i Moskva mogli da žele jedno od drugog.

Sramota Bajdenovih

AP Photo/Patrick Semansky
 

Predsedavajući Predstavničkog doma SAD Kevin Makarti najavio je u utorak da pokreće istragu o impičmentu Džoa Bajdena, optužujući predsednika i njegovog sina Hantera Bajdena za „kulturu korupcije“, na šta je Bela kuća hitro regovala, a koliko je verovatno da će predsednik SAD biti opozvan možete pročitati u analizi portala 24sedam.

Dva dana kasnije podignuta je optužnica protiv Hantera Bajdena u kojoj se navodi da je lagao dok je kupovao oružje, na šta je Bela kuća reagovala rekavši da Bajden neće pomilovati sina, a koliko bi ovaj slučaj mogao da naškodi kampanji predsednika SAD možete pročitati u analizi portala 24sedam.

Libijska tragedija

Oluja "Danijel", koja je prošle sedmice protutnjala kroz Grčku, potopila je i Libiju, odnevši više od 3.000 života, dok je najteže pogođen grad Derna koji je skoro ceo potopljen i srušen, a snimljen je i trenutak prodiranja bujice u njega.

Svet su obišli apokaliptični prizori, odjeknula je vest da se više od 10.000 ljudi vodi kao nestalo, a tela su počela da se pojavljuju na plaži nakon što ih je more vratilo pošto ih je bujica odvukla o njega. Pojavili su se i izveštaji da se ispod ruševina čuje plač beba, kao i da bi broj mrtvih mogao dostići neverovatnih 20.000, a u analizama portala 24sedam možete pročitati zbog čega su poplave u ovoj zemlji bile toliko razorne i šta stoji iza intenzivnih padavina širom planete koje su za 11 dana potopile čak osam država.

Razoreni Maroko

Posle razornog zemljotresa u Maroku počeli su da stižu izveštaji o izuzetno velikom broju mrtvih, pojavio se i snimak plave svetlosti koja je obasjala nebo neporedno pre potresa, a svet je rastužile vest da su u jednoj školi svi đaci stradali.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike