Bajden neće pomilovati Hantera: Predsednik SAD ignorisao pitanja o sinu, pa napustio salu za medije VIDEO

16.09.2023

00:33

0

Hanter Bajden suočava se s tri savezne optužbe i 25 godina zatvora zbog optužbi vezanih za kupovinu oružja

Bajden neće pomilovati Hantera: Predsednik SAD ignorisao pitanja o sinu, pa napustio salu za medije VIDEO
Džozef Bajden - Copyright Profimedia

Džo Bajden neće pomilovati svog sina Hantera, insistirala je Bela kuća u petak nakon što je predsednik ignorisao pitanje o tome, a zatim izašao iz sale za medije i zatvorio vrata za sobom.

Sekretarica za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer kasnije je pojasnila da predsednik neće povući takav potez – ponavljajući odgovor koji je dala u julu kada su je pitali o tome.

„Već sam odgovarala na ovo pitanje i bila sam vrlo jasna. Odgovor je ne“, rekla je ona na svom dnevnom brifingu za novinare.

Hanter Bajden suočava se s tri savezne optužbe i 25 godina zatvora zbog optužbi vezanih za kupovinu oružja.

Predsednik je, nakon što je u Beloj kući dao primedbe na štrajk proizvođača automobila, izašao iz sobe dok su novinari postavljali pitanje da li bi iskoristio svoja predsednička ovlašćenja da pomogne svom sinu i pomiluje ga.Hanterov advokat rekao je za ABC da se Ministarstvo pravde povinovalo političkom pritisku republikanaca u Kongresu kada je optužilo mlađeg Bajdena za tri kaznena dela zbog laži o svojoj ovisnosti o kreku kada je kupio oružje 2018. godine.

Predsednikov sin se sada suočava sa maksimalno 25 godina zatvora, ali njegov advokat je insistirao da će slučaj biti odbačen pre nego što Hanteru bude suđeno.

Inače, u optužbama, dve tačke optužuju Hantera Bajdena da je ispunio obrazac u kojem je naznačio da nije koristio ilegalne droge kada je kupio revolver u oktobru 2018. Treća tačka navodi da je posedovao vatreno oružje dok je koristio narkotik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike