Kim Džong Unu prikazan "Kinžal": Šojgu i Kim obišli regatu Pacifičke flote "Maršal Šapošnjikov" (FOTO)

16.09.2023

08:51

0

Komandant avijacije dalekog dometa Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, general Sergej Kobilaš, upoznao je Kima sa letačkim i tehničkim mogućnostima bombardera

Kim Džong Unu prikazan "Kinžal": Šojgu i Kim obišli regatu Pacifičke flote "Maršal Šapošnjikov" (FOTO)
Kim Džong Un i Sergej Šojgu - Copyright Foto: Russian Defense Ministry Press Service via AP

Severnokorejskom lideru Kim Džong-unu su, na aerodromu Kneviči, u Primorskoj oblasti na ruskom Dalekom istoku, danas prikazana tri strateška aviona Vazdušno-kosmičkih snaga, kao i hipersonični raketni sistem "Kinža"l na nosaču raketa MiG-31I, prenosi agencija RIA Novosti.

Komandant avijacije dalekog dometa Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, general Sergej Kobilaš, upoznao je Kima sa letačkim i tehničkim mogućnostima bombardera Tu-160, Tu-95MS i Tu-22M3, kao sa njihovim naoružanjem i borbenim sposobnostima.

Ovi avioni čine vazdušnu komponentu strateških nuklearnih snaga Ruske Federacije.

Severnokorejski lider i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, koji je dočekao visokog gosta, prisustvovali su demonstraciji letačkih i tehničkih mogućnosti raketnog sistema Kindžal .

Severnokorejski lider je u utorak stigao u Rusiju. Ovo je njegova prva toj zemlјi od 2019. godine. U sredu je Kim Džong Un razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na kosmodromu Vostočni.

On je u petak, u pratnji potpredsednika ruske i ministra industrije i trgovine Denisa Manturova, obišao fabrike aviona u Komsomolsku u Amurskoj oblasti i prisustvovao demonstracionom letu lovca Su-35.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike