Izuzetno su kreativni i odlični su saradnici: Tri najbolja posla za osobe koje se bore sa depresijom

28.11.2022

18:27

0

Autor: Z.A.S.

Osobama koje su depresivne, posao uglavnom skreće misli sa privatnih problema

Izuzetno su kreativni i odlični su saradnici: Tri najbolja posla za osobe koje se bore sa depresijom
Slikarstvo - Copyright Pixabay

Izbor posla, kako je naučno dokazano, pozitivno utiče na osobe koje pate od depresije. Stručnjaci su mišljenja da su depresivne osobe odlični saradnici.

Zašto je to tako?

Odgovor je vrlo jednostavan. Takvim ljudima, posao uglavnom skreće misli sa privatnih problema, pa su zbog toga sposobni da na poslu, u potpunosti, budu fokusirani i da daju svoj maksimum.

Savet je da depresivne osobe izbegavaju poslove na kojima su izloženi konstantnom pritisku okoline i koji potpadaju pod stresne poslove.

Unsplash
 

Svakome od nas odlazak na posao donosi mnogo prednosti, počev od socijalizacije, finansijske sigurnosti, mogućnosti rada na sopstvenim veštinama. Te povlastice pozitivno utiču na ljudski mentalni sklop i mogu imati ulogu u smanjenju depresije.

Za ljude koji su skolni depresiji se prepručuju ovi poslovi.

1. Poslovi na otvorenom

Rad na otvorenom je prirodni lek za depresiju. Poslovi koji uključuju boravak u prirodi su idealni za one ljude koji pate od depresije, jer priroda smiruje misli i čini da se u velikoj meri osetimo bolje.

Unsplash
 

2. Kreativni poslovi

Prema mišljenju većine psihologa, depresivne osobe su uglavnom izuzetno kreativne, pa je zato posao, koji zahteva kreativnost, za njih idealan. Radeći takav posao, moći će da izraze tu stranu svoje ličnosti i da daju veliki doprinos onome što rade.

Profimedia
 

3. Poslovi sa životinjama

Životinje zrače smirujućom energijom, pa su poslovi, koji uključuju rad sa životinjama, idealni za ljude koji pate od depresije. Takvi poslovi bi mogli da im pomognu da se bolje osete.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike