Prezirao ovakvo ponašanje i izgled dama: Za Kristijana Diora ovo je najgori tip žene

04.05.2021

16:20 >> 12:03

0

Autor: K. Obradović

Slavni kreator smatrao ih je nedoraslim

Prezirao ovakvo ponašanje i izgled dama: Za Kristijana Diora ovo je najgori tip žene
Profimedia

Postoje ljudi čije reči i modne zapovesti putuju kroz vreme. Iako je živeo u prošlom veku, modni dizajner Kristijan Dior i dalje ima izuzetnu snagu na modnoj sceni, a brend “Dior” i dalje se smatra sinonimom za kvalitet i dobar ukus.

I dok je obožavao dame za koje je stvarao, Kristijan Dior nije krio prezir prema pojedinim ženama i njihovom ponašanju.

Evo nekoliko tipova žena koje je Kristijan Dior smatrao nedoraslim:

Žene sa prljavom kosom

Poput Koko Šanel i Kristijan Dior je smatrao da je najgore što žena može da učini je da izađe iz kuće sa prljavom kosom. Dior je verovao da se za ženu ne može reći da je negovana, ako dozvoli sebi da se u javnosti pojavi sa prljavom kosom.

Čista kosa je jedan od najjačih aduta dame.

Ženstvenost

Ako žena nije ženstvena onda se ne može smatrati damom. Ako ona negira svoju ženstvenost i ne naglašava je, onda ona i nije žena, smatrao je Dior.

Prema Dioru, ženstvene nisu samo cipele sa potpeticama i haljine, već i ponašanje, maniri, komunikacija sa drugim ljudima.

Profimedia

Odgovarajuća odeća

Smatrao je da pravilna nega tela zahteva i odabir odeće koja odgovara našem telu i karakteru. Negovana žena je ona koja nosi odeću koja odgovara njenoj figuri, te koja je umereno naglašava, izjavio je jednom prilikom Dior.

Cipele

“Pravi dokaz elegancije jedne dame se nalazi na njenim nogama,” izjavio je Dior. On je smatrao da su ženske cipele neophodan atribut ženstvenosti. Negovane žene ne mogu izaći iz kuće sa cipelama koje nisu ženstvene. Kristijan Dior nije podnosio patike na ženskim nogama, prenosi stil.kurir.rs.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi