Za njom svet kaska čitav vek: Slavna Merilin Monro imala je nekoliko trikova za negu i lepotu, a oni su i danas veoma popularni

20.09.2022

11:28

0

Autor: Z. A.

Bila je i ostala bjuti avangarda

Za njom svet kaska čitav vek: Slavna Merilin Monro imala je nekoliko trikova za negu i lepotu, a oni su i danas veoma popularni
Copyright Profimedia

Njen duh i njena lepota i danas su i te kako živi. Ona je Meilin Monro, glumica i žena čiji se trikovi za negu i lepotu i danas primenjuju. To samo znači da je bila ispred svog vremena.


Od crvenih usana do raskošnih plavih kovrdža, ova je glumica bila i ostala ultimativna ikona lepote.
A ovo je vodič njene nege, koja je bila impresivna, jer lepotica je znala da je to jako bitno

Imala je bledu put koju je čuvala tokom čitave godine. I to je samo jedan od načina na koji se Marilin, čijoj se lepoti divimo i danas, brinula o vlastitoj mladolikosti.

Profimedia
 
1. Klonila se sunca

- Ne volim previše tamnu kožu, volim biti prava, svetla plavuša - komentarisala je glumica, iako je u to doba u Kaliforniji hit bila preplanula koža. Želela je da ima prirodnu put poput alabastera, piše 24stat.hr.

Profimedia
 
2. Volela je vrlo specifičnu nijansu plave boje za kosu

Kod frizera Merlinka bi zatražila boju koja je nosila naziv - „bela jastučnica“. Naime, prema autorki Pameli Keog, Monroova je izbeljivala kosu svake tri nedelje kod frizerke Prl Porterfild (koja se takođe brinula za kosu glumice Džin Harlou) i frizera Keneta Batela. Kako bi izbegla previše pranja (što može uticati na boju), koristila je improvizirani suvi šampon, odnosno babi-puder. Nanosila ga je svaka dva dana kako bi joj kosa izgledala sveže.

Profimedia
 
3. Sjajan trik za punašne usne

Njen bi šminker naneo do pet različitih crvenih nijansi – tamnije, blistave crvene spolja i svetlije prema unutra – kako bi stvorio utisak veličine i punoće. Ovo je uistinu praktičan savet kojim se koriste koriste i danas.

Profimedia

 
4. Cenila je beauty sleep

Monro je spavala pet do deset sati, a nedeljom se razvlačila po par sati u krevetu. Uživam u svakom trenutku pospanosti, izjavila je za magazin „Pageant“, piše „Vog“.

5. Spavala je gola

Smatrala je da joj pidžame i odeća remete san, pa je u jednom od intervjua otkrila da u krevet nosi samo - parfem.

Merilin Monro/Profmiedia
 
6. Ledene kupke

Već u to vreme sportisti su imali posebne rituale kao što su tuširanje i kupke s ledom. I Marilin je shvatila važnost ovog načina kupanja jer bi joj koža nakon toga bila zategnuta i čvrsta.

7. Nega kože

Tada vrlo popularni mađarski dermatolog Erno Laslo brinuo se o njenoj koži. Pripesao joj je rutinu nege za dan i noć, s nekim razlikama. Njena večernja rutina nege kože započela bi uljnim čišćenjem, uz ulje „Erno Laszlo Active Phelityl“, zatim je nanela „Active Phelityl“ kremu i isprala je. Završila je s „Controlling Lotionom“. Svi ovi proizvodi dostupni su i danas.

Profimedia
 
8. Poseban sjaj kože uz maslinovo ulje i vazelin

Dok danas volimo highlighter, Monro je nanosila nešto drugo, ali za sličan efekt. Naime, ispod pudera stavljala je sloj vazelina, koji je koži davao poseban sjaj. Volela je i cold kreme koje su imale visoki postotak sastojaka za obnovu kože. Nanosila je i maslinovo ulje, za dodatnu mekoću kože.

9. Mrzela je vežbanje, a zarad lepih grudi dizala tegove

Nije bila obožavateljka vežbanja „jednostavnu rutinu za 'učvršćivanje poprsja“, izjavila je u jednom od intervjua. Naime, podizala bi tegove od po pet kilograma iznad glave po 15 puta, krećući iz položaja „raširenih ruku“. Bio je to njen jutarnji ritual i uopšte jedini koji uključuje vežbanje.

Profimedia
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike