Da šminka tokom leta ne mrdne sa lica: Trikovi uz pomoć kojih će sve ostati na svom mestu

30.05.2022

09:05

0

Profesionalni šminkeri otkrivaju na koji način da se šminkamo

Da šminka tokom leta ne mrdne sa lica: Trikovi uz pomoć kojih će sve ostati na svom mestu
Šminkanje - Copyright Profimedia

Koji god tip kože da imate, čim temperatura poraste, odnosno pređe nekih 25 stepeni, koža dobija prirodni "sjaj". Dodatnu muku stvara činjenica da čak i tim danima često moramo da budemo našminkane.

Ko god se šminkao na visokoj temperaturi, odnosno tokom letnjih dana, odlično zna da se ona vrlo brzo "istopi" po licu, što ni najmanje nije prijatan osećaj.

Srećom, šminkeri kažu da i za ovaj problem postoji rešenje, a evo šta je potrebno da uradite, odnosno kako da se šminkate.

Profimedia
 

Manje je više

Za posao verovatno ne morate biti kompletno našminkane, ali znamo da je leto sezona venčanja i raznih proslava, koje ipak zahtevaju malo "težu" i potpuniju šminku, a znoj prilično otežava da ona stoji na mestu. Preporuka šminkera je da koristite manje proizvoda - manju količinu seruma, hidratantne kreme i ostalih preparata koje inače upotrebljavate, da se ne bi raspali na koži.

Ukoliko želite da na koži prekrijete nedostatke poput bubuljica, uboda komarca ili pega, bolje je da samo na tim mestima koristite korektor, nego da celo lice prekrivate puderom.

Način aplikacije

Ukoliko je neophodno da koristite podlogu u obliku tečnog pudera, onda je važno i kako ga stavljate. Umesto da koristite prste ili bjuti blender, puder nanesite četkicom i to tako što ćete ga razmazati kružnim pokretima, a nanošenjem u slojevima ćete postići veću pokrivenost.

Manje pokrivajuća opcija koja pridonosi efektu ujednačenog tena jesu tonirane kreme. One su odlična letnja opcija sa SPF faktorom.

Profimedia
 

Vodootporne maskare i tuševi
Da vam na kapcima ne bi ostajali tragovi, koristite vodootporne maskare i tuševe koji su dosta otporniji na spoljne uticaje. Kada je u pitanju senka za oči, izbegavajte kremaste teksture tokom dana, a ukoliko koristite puderaste senke za oči, na kapke, pre njih, stavite poseban prajmer, zahvaljujući kome će sve ostati tamo gde treba.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike