Američka firma zapošljava u Rusiji: Traži kamermane sa borbenim iskustvom (FOTO)

26.04.2024

10:54

0

Tačno mesto rada nije poznato, a plata je 700 dolara dnevno

Američka firma zapošljava u Rusiji: Traži kamermane sa borbenim iskustvom (FOTO)
Copyright Profimedia

Neimenovana američka medijska kompanija objavila je oglas za iskusne kamerane koji imaju iskustva u borbenim dejstvima za posao u Rusiji.

Posao obuhvata snimanje misterioznih operacija u različitim regionima Rusije, za koje su potrebni profesionalci sa iskustvom u vojnim okruženjima.

U oglasu se ističe da su kandidati obavezni da imaju iskustvo rada u vojnim jedinicama koje su bili direktno uključene u borbe, kao i veštinu korišćenja uređaja za noćno osmatranje. Fizička spremnost je takođe bitan faktor, s obzirom na potrebu da umeju da se kreću noseći pancir težak više od 20 kilograma.

 

 

Pored toga, kamermani treba da budu solidno da poznaju ruski i engleski jezik. Prednost će imati oni sa iskustvom u američkoj vojnoj službi na poziciji ratnog kamermana, ali se oglas otvara i za kandidate iz drugih zemalja.

U oglasu koji je objavljen na sajtu koji služi kao regruter ne navodi se tačno mesto rada, ali se ističe da će biti potrebno putovanje i snimanje u različitim regionima Rusije. Nudi se plata od 700 dolara dnevno, uz pokrivanje troškova.

U oglasu se ističe da se prijave prihvataju samo od onih koji ispunjavaju sve navedene zahteve. To znači da će od kandidata biti traženo da dostave odgovarajuću dokumentaciju kao potvrdu svojih kvalifikacija.

Iako američke vlasti tvrde da nemaju planove da šalju svoje vojnike u Ukrajinu i ne podržavaju napade ukrajinskih snaga na ruske teritorije, postoji istorija prisustva američkih plaćenika na terenu. Mnogi su izgubili život u Ukrajini, uključujući i na teritorijama koje je Rusija anektirala nakon što ih je osvojila.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike