Osam navika pomoću kojih Blejk Lavli ostaje u formi

07.05.2022

13:30

0

Omiljeni desert joj je čokoladni sufle, a da kojim slučajem bude budna subotom u četiri ujutro, onda bi sigurno pekla kolačiće

Osam navika pomoću kojih Blejk Lavli ostaje u formi
Blejk Lavli - Copyright AP/Evan Agostini

Blejk Lajvli je na ovogodišnjoj Met Gali ostavila sve oduševljenim zbog kreacije inspirirane Kipom slobode, a mnogi su se zapitali koja je tajna njenog dobrog izgleda.

Glumica Blejk Lajvli je na Met Gali, osim svojom kreacijom, privukla pažnju i svojim prelepim, zdravim i samopouzdanim izgledom. Njena ljubav prema hrani, kuvanju i fitnesu dobro je dokumentovana na društvenim mrežama i u intervjuima, pa donosimo osam navika kojih se 34-godišnja glumica pridržava kako bi blistala.

Ne pije alkohol

Možda zvuči iznenađujuće čuti da Blejk Lajveli ne pije s obzirom na to da je njezin suprug Ryan Reynolds bivši suvlasnik kompanije koja proizvodi džin, ali istina je da se glumica odrekla alkohola.
„Ne pijem jer ne volim efekat alkohola, ali volim biti deo zabave. Društvena sam i volim kad se prijatelji okupe. Otkrila sam da, kada ne pijem, malo sam otuđena od društva jer u svojoj glavi se tada ne osećam kao deo ekipe“, priznala je za People.

Iako alkoholu nije mesto u njenoj ishrani, Blejk je nedavno pokrenula kompaniju za bezalkoholne šampanjce. Pojasnila je da je motivacija za pokretanje kompanije proizašla iz višegodišnjeg mešanja, ali ne i ispijanja koktela, kada joj je „postalo jasno da bezalkoholna pića zaslužuju jednaku ljubav kao i alkohol“.

Uvek doručkuje

Blejk dan započinje čašom vode i zdravim doručkom. Za doručak, Blejk voli da pojede nekoliko jaja prženih na kokosovom ulju, a ubaci i sveže povrće, rekao je njen dugogodišnji trener Don Saladino za „Cosmopolitan“. Zavisno od dana, Blejk čak uz svoj doručak s jajima doda malo ovsa bez glutena i voća. Saladino napominje da doručak pomaže Blejk u ravnoteži nivoa šećera, održavajući je duže sitom i dajući joj energiju za obaveze tokom dana. A kada je u pitanju branč, često naručuje Benedikt jaja, kako je otkrila u intervjuu za Vogue 73 Questions.

Jede četiri mala obroka dnevno

Kada se Blejk pripremala za ulogu u filmu „The Shallows“ još 2015. godine, njen lični trener joj je preporučio da se savetuje sa nutricionistom koji ju je podstakao da jede četiri mala obroka dnevno. Redovito jedenje tokom dana može pomoći u upravljanju nivoom šećera u krvi i održavanju apetita, smanjujući rizik od prejedanja tokom obroka.

AP/Evan Agostini
 
Njeni obroci su dobro izbalansirani

„Pobrinuli smo se za to da su njeni obroci dobro izbalansirani. „Jede proteine, povrće i složene ugljene hidrate“, rekao je njen trener Saladino za People. „Trudi se da na tanjiru ima dovoljno svega kako bi imala energije, ali da se ne prejede.“

Uglavnom jede složene ugljene hidrate

Za razliku od onoga što ćete pročitati o dijetama mnogih slavnih osoba, Blejk još uvek u svoje obroke uključuje ugljene hidrate. Sve dok jedete „pravu“ vrstu ugljenih hidrata, „složene“ ugljene hidrate, ova vrsta hrane i dalje zaslužuje mesto u vašoj prehrani jer su glavni izvor energije za tvoje telo. Konkretno, Blejk uživa u hrani koja sadrži ugljene hidrate kao što su slatki krumpir, ovsene pahuljice bez glutena i voće, a te namirnice sadrže visok nivo vlakana koja su dobra za probavu. „Ako ćete jesti nešto poput slatkog krompira ili voća, koji su bogati mikronutrijentima i vlaknima, ovo su namirnice koje će zaista pomoći da nahranite svoje telo, a to je moćna hrana“, rekao je njen trener Saladino za „E! News“.

Hranu često priprema kod kuće

Iako za to sigurno ima sredstava, Blejk nema privatnog kuhara. „Blake priprema puno svojih obroka i stvarno uživa u tome!“, rekao je trener Saladino.

Jede kvalitetne i integralne namirnice

Blejk u svom špajzu neće imati previše prerađene hrane. „Ona i Rajan stvarno uživaju u kupovini na tržnicama i vrlo dobro paze na stvari koje unose u svoje telo“, napominje Saladino. Upravu tu naviku Blejk primenjuje i u proizvodnji bezalkoholnih penušavih vina koji ne sadrže veštačke boje ili zaslađivače.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blake Lively (@blakelively)

Uživa u hrani i ne ograničava se

Na kraju dana, Blejk uživa u hrani, čak i u utešnoj hrani i slatkišima! Poznato je da uživa u gotovim testeninama sa sirom, a takođe je objavila više od jedne fotografije na Instagramu na kojoj uživa u poslasticama od kolačića do makarona. Takođe je za „Vog“ spomenula da joj je omiljeni desert čokoladni sufle, a da kojim slučajem bude budna u četiri ujutro subotu, onda bi sigurno pekla kolačiće.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/miss7

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike