Obrvice, morske pijavice, mogu se počupati bez bola i neprijatnosti uz nekoliko proverenih trikova

15.11.2020

11:50 >> 10:18

0

Važna je priprema, ali i sam postupak

Obrvice, morske pijavice, mogu se počupati bez bola i neprijatnosti uz nekoliko proverenih trikova
Copyright Pexels/Andrea Piacquadio

Koliko god puta smo to radili i dalje nas boli i izaziva neprijatnost, pogotovo kako se približavamo nosu i čelu. Ipak, postoji nekoliko proverenih trikova da se obrve počupaju sa što manje bola.

Čupajte ih posle tuširanja

Logika je identična kao i kod brijanja – topla voda otvara folikul dlake, pa je čupanje lakše i manje boli. Ukoliko nemate vremena da se tuširate, nekoliko minuta preko obrva držite peškirić natopljen toplom vodom i dobićete isti efekat.

Namažite kremom za lice

Pet minuta pre čupanja, regiju na kojoj ćete skidati dlačice namažite kremom za lice. Možete koristiti bilo koju kremu koja će dubinski prodreti u kožu i omekšati je. Tako će vam biti lakše i bezbolnije da ih iščupate.

Stavite led ili ohlađene kašike

Dobro je i za pre i posle. Led ili ohlađene kašike možete koristiti na dva načina. Jedan je pre čupanja – u tom slučaju preskočite tuširanje ili tople peškiriće jer koža treba da utrni od hladnoće, pa će bol biti znatno manji. Isprobajte oba saveta i odlučite koji vam više odgovara – funkcionišu na različitim principima ali oba rade. Drugi način jeste da se led koristi nakon čupanja obrva pošto će hlađenje smanjiti otok i crvenilo, kao i ublažiti bol. Budite obazrivi da ne preterate sa dužinom držanja leda i ne stavljajte ga direktno na kožu već ga uvijte u maramicu.

Pexels

Presudna je dobra i oštra pinceta

Kako za efikasnost tako i za što manji bol, neophodno je da koristite ili novu ili dobro naoštrenu pincetu. Tupoj pinceti je mesto samo u kanti pošto, ne samo da dlačice kida umesto da ih iščupa iz korena, već njome rizikujete i da uštinete kožu.

Takođe, važno je da dlačice hvatate u samom korenu i uvek vučete u smeru rasta. Čupanje obrva nije baš prijatna stvar ali ukoliko ne uhvatite dlačicu kako i gde treba, iskliznuće i moraćete sve da ponavljate ili će se polomiti, a tada ju je teže iščupati.

Možda vas zanima: Šest smernica kako da oblikujete obrve

Nega posle čupanja

Pomenuli smo led, kao dobar izbor, a možda nije loše da posle hlađenja nanesete i neku kremu sa protivupalnim dejstvom.

Ne koristite uveličavajuće ogledalo

Vaše lice nije poligon za igru, već bi trebalo da oblikujete obrve na pravi način, a to ćete moći samo ako imate ogledalo na kom se lepo vidi celo vaše lice. U suprotnom, koncentrišete na drveće, a ne na šumu. Ako ne vidite i drugu obrvu, lako možete preterati sa čupanjem jedne, te im promeniti oblik.

Upotrebite belu ili krem olovku

Ukoliko niste baš sigurni kako da napravite oblik, poslužite se ovim trikom: željeni oblik iscrtajte oko obrve belom olovkom za oči ili bilo kojom baš svetlom. Na taj način, čak i ako se približite previše ogledalu niste u opasnosti da pogrešite.

Saznaj više:

Zbog ovog preparata ni Viktorija Bekam više ne baca hiljade evra na negu kože lica

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: buro247

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike