Hrabra tinejdžerka spasla siročad veverice usred evakuacije zbog uragana „Ajda“

17.09.2021

08:25 >> 07:43

0

Novi ljubimci dobili su imena Alvin, Sajmon i Teodor, po glavnim likovima dečjeg crtanog filma Alvin i veverice

Hrabra tinejdžerka spasla siročad veverice usred evakuacije zbog uragana „Ajda“
Copyright Printscreen/YouTube,SWNS

Prošlog meseca, nakon što je uragan „Ajda pogodio Nju Orleans, 15-godišnja Bejli Vilavaso i njena porodica morali su da se evakuišu iz grada.

Ali čak i usred sopstvenog iskušenja, ova devojčica našla je vremena da pruži ruku nekolicini sićušnih duša čiji je život snažna oluja potpuno preokrenula.

Pročitajte još

Sve se odigralo kada je ugledala gnezdo na zemlji. Ispostavilo se da su orkanski vetrovi izazvali pad veveričjeg gnezda sa drveta na travu ispod. Unutra su bile tri veverice, ali njihove majke nije bilo nigde.

Bejli je znala da mora da im pomogne. Otrčala je kući i uzela kutiju i peškir pre nego što im je pritekla u pomoć.

Printscreen/YouTube,SWNS

– Osušila sam veverice peškirom i stavila ih u kutiju sa posteljinom. Veverice su bile izuzetno letargične i skupile su se da se zagreju – rekla je devojčica.

Dobrodušna tinejdžerk nije ih samo spasla hladnoće, već se obratila članu porodice koji je veterinar kako bi naučila kako da hrani bebe veverice.

I time je Bejli zvanično postala usvojiteljka veverica – i činilo se da ove bebe to znaju.

Printscreen/YouTube,SWNS

– Kad su veverice sve pojele, počele su da dobijaju energiju. Nakon otprilike 24 sata, dovoljno su se okrepile, pa su počele da trče i igraju se. Veverice su počele da se penju i trče po meni.

Vilavasova ih je nazvala Alvin, Sajmon i Teodor, po glavnim likovima dečijeg crtanog filma „Alvin i veverice“.

Kada su se devojčica i njena porodica evakuisali, povela je veverice sa sobom, čuvajući ih na sigurnom i hraneći ih usput.

Ova savesna tinejdžerka zna da je uzgoj siročadi veverica posao koji je najbolje prepustiti profesionalcima, pa se trudi da ih na adekvatan način udomi.

– Obratila sam se nekim rehabilitacionim centrima za životinje, ali mi je rečeno da su nakon uragana preplavljeni vevericama. Nastaviću da se obraćam centrima za rehabilitaciju životinja – bila je jasna, a dok se ne pronađe adekvatno rešenje za tri bebe veverice, ona će nastaviti da brine o njima i uživaće u sreći zato što ih je spasla.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike