Prva mačka gradonačelnica u istoriji: Za samo 11000 dinara, Džinks je dobila mandat u trajanju od jednog dana u "paklu" (FOTO+VIDEO)

25.04.2022

09:12

0

Do sada su ljudi mogli da plate i dobiju ovaj mandat, ali mali "baksuz" je prva životinja kojoj je ova čast pripala

Prva mačka gradonačelnica u istoriji: Za samo 11000 dinara, Džinks je dobila mandat u trajanju od jednog dana u "paklu" (FOTO+VIDEO)
Crna mačka - Copyright Pixabay

Verovali ili ne, ali u američkoj saveznoj državi Mičigen, postoji gradić koji se zove Hel, što u prevodu znači pakao.

I možda on sam po sebi ne bi ni bio toliko zanimljiv, da prvi put u njegovoj istoriji jedna mačka nije postala njegova gradonačelnica na jedan dan.

Džinks, koja ima prilično specifičan izgled i poznata je po svojim izrazito krupnim očima, možda ste primetili, ima i neobično ime. Kada bismo značenje prevodili na srpski jezik, to bi značilo urokljivo, baksuzno.

 

 

Inače, u Helu bilo ko može da postane gradonačelnik na jedan dan i to zadovoljstvo košta 100 dolara, što je oko 11.000 dinara. U cenu su uključeni i rogovi, majica, šolja, značka i gradonačelnička kartica, kao i vlasništvo nad imovinom u "paklu", a na kraju svog dnevnog mandata, "gradonačelnik" biva opozvan.

Ova mogućnost je, do sada, bila rezervisana isključivo za ljude, a mali "baksuz" je prva životinja kojoj je ova čast biti ukazana.

"Nije spretna poput ostalih mačaka i malo je smotana"

 

 

Vlasnica ove neobične mačke, Mia, koja je iz Kalifornije, Džinks je, pre tri godine, spasila, dok je ova bila još mače. Ubrzo je, kako kaže, primetila da ona nije poput ostalih mačaka: - Imala je velike oči koje su samo rasle, a primetila sam i da ima velika stopala. Veterinar kaže da je potpuno zdrava i da su to samo urođene mane. Nije spretna kao ostale mačke i malo je smotana. Tek pre godinu dana je naučila kako da se dočeka na noge - kaže Mia za jedan mičigenski portal.

 

 

Dodaje i da je do "kandidature došlo potpuno slučajno: - Našalila sam se na "Twitteru": Zamislite da se Džinks kandiduje na predsedničkim izborima. I ranije sam viđala da su životinje gradonačelnici, pa sam napisala tvit sa pitanjem kako da Džinks postane gradonačelnica, a zatim je neko spomenuo Mičigen i to da u Helu može da se plati mandat u trajanju od jednog dana - ispričala je Mia.

Inače, ovu simpatičnu mačku na Instagramu prati preko 400.000 ljudi, a na Tik-Toku čak 700.000 njih. Verujemo da će se ovaj broj, nakon jednodnevnog gradonačelničkog mandata, u najmanju ruku udvostručiti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike