Kako do duge i sjajne kose: Ima jedan trik, a glavni sastojak se nalazi u svakoj kuhinji

25.10.2021

14:20

0

Autor: M. P.

Miris koji ćete osetiti za vreme delovanja maske nestaje nakon pranja, kada se kosa u potpunosti osuši

Kako do duge i sjajne kose: Ima jedan trik, a glavni sastojak se nalazi u svakoj kuhinji
Copyright Pexels

Želite da imate čvrstu i dugu kosu, ali se stalno mučite sa ispucalim krajevima? Postoji jedan trik koji će vam pomoći, za koji vam je potreban sastojak koji se nalazi u svakoj kuhinji.

U pitanju je maska od kvasca. Ona odgovara svim tipovima kose i nezamenljiva je u borbi protiv peruti. Osim toga, sprečava opadanje kose i pospešuju njen rast.

Sve što treba da uradite jeste da pomešate supenu kašiku toplog mleka sa kašičicom meda i dodate 20 grama svežeg kvasca ili kesicu suvog od sedam grama.

Ostavite na toplom 15-20 minuta, da naraste. Dobijenu smesu po želji nanesite na prljavu ili čistu, vlažnu kosu, od korena prema vrhovima. Umotajte najlonskom kesom i toplim peškirom, kako bi se stvorili optimalni uslovi za rast kolonija gljivica kvasca.

Njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala koji prodiru u folikule dlake. Ako maska curi, sledeći put stavite manje mleka. Ostavite da odstoji na glavi najmanje sat, može i dva-tri sata, što duže, to bolje. Zatim operite kosu šamponom, ako ste kvasac naneli na prljavu kosu, a ako je na opranoj, samo je isperite vodom i dodajte malo regeneratora.

Miris koji ćete osetiti za vreme delovanja maske nestaje nakon pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike