Na ovih pet mesta u kući nemojte držati vodu kako ne biste privukli nevolju i bolest, ali i preljubu

03.09.2021

17:19 >> 17:29

0

Voda je snažan element, zato treba da budemo obazrivi kada je koristimo u uređenju prostora

Na ovih pet mesta u kući nemojte držati vodu kako ne biste privukli nevolju i bolest, ali i preljubu
Copyright Pexels

U kući je dobro imati vodu u nekoj posudi ili nešto što je simbolizuje, kao na primer slika na kojoj se vidi jezero. Nedostatak njene energije ispoljava se na više načina – kao nedostatak novca, problemi s poslom i druge poteškoće u životu.

Ali ako je njena energija previše intenzivna, tada ljudi postaju neodlučni, što opet nije dobro. Važno je imati balans, jer je voda jedan od najmoćnijih elemenata – blagotvorno deluje u malim količinama i pogubno u prevelikim.

Pročitajte još

Kao prvo, sva voda koju držite u domu mora biti bistra i sveža, a idealno je ako teče i žubori. To može biti akvarijum, fontana, jezerce ili vaza sa cvećem.

Pexels

Lokacija na kojoj se nalazi u domu takođe je izuzetno bitna, a na sledećim mestima vodu nikako ne treba da držite.

1. Sa desne strane ulaznih vrata

Znači, kada ste unutra, licem okrenuti ka ulaznim vratima, voda ne sme da vam stoji sa desne strane, jer to priziva lošu energiju u vašu porodicu i ljubavnu vezu. Na primer, ako u kući postoji oženjen muškarac, ova loša energija mogla bi da ga odvede u preljubu.

Pexels

Idealno bi bilo da imate malu fontanu s leve strane ulaznih vrata, nekoliko metara od njih, kako bi uvek tekla prema domu, a ne od njega, jer je to dobro za prizivanje pozitivne energije.

2. Voda u spavaćoj sobi

Prema feng šui verovanju, voda je uvek jang, a spavaća soba treba više da bude jin. To je razlog zašto u toj prostoriji nije preporučljivo da je držimo – šteti zdravlju i bračnim odnosima. Čak ni slika s motivima vode nije poželjna u spavaćoj sobi.

3. Iza leđa

Takođe, pripazite da vam voda ili slike sa vodom ne stoje iza leđa tamo gde boravite tokom dana, na primer, iznad kauča ili mesta na kojem sedite i nešto radite. To se ne odnosi na slavine i vaze.

Pexels

4. Ispod stepeništa

Ovo je još jedna lokacija u domu gde ne treba držati vodu, jer tako simbolički gazite po blagostanju i bogatstvu i na taj način omalovažavate te važne stavke u životu i odbijate ih od sebe.

5. Ustajala voda donosi lošu energiju

Pripazite da u kući nemate vodu koja je ustajala, zamutila se ili neprijatno miriše. Redovno menjajte vodu u vazi sa cvećem, u akvarijumu, terarijumu, ali pripazite i da vam negde ne stoji zaboravljena čaša vode, prenosi Atma.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike