Osim što je odlično dezinfekciono sredstvo, sapun može da služi i kao pomoć u kući: Šest odličnih načina da ga iskoristite

21.01.2022

08:56

0

Da li ste znali da kućni ljubimci baš i nisu ljubitelji sapuna?

Osim što je odlično dezinfekciono sredstvo, sapun može da služi i kao pomoć u kući: Šest odličnih načina da ga iskoristite
Profimedia

Ruke, logično, peremo sapunom.

I da, sapun jeste odlično dezinfekciono sredstvo.

Međutim, njegova namena ne mora tu da se završi.

Kada budete pročitali čemu sve može da posluži, verujemo da ćete sapun početi da kupujete i za kućne poslove.

Evo nekoliko pametnih načina da sapun iskoristite u kući:

Olakšajte otvaranje i zatvaranje fioka

Ukoliko se neke od fioka malo teže otvaraju, utrljajte komad sapuna na njihove stranice i donje šine da biste ih prepravili. To posebno dobro funkcioniše sa drvenim fiokama i nameštajem.

Odbijte kućne ljubimce od žvakanja nameštaja
Kako se ispostavilo, kućni ljubimci koji žvaću ili grizu nameštaj ne vole ukus sapuna. Kako biste sprečili da unište sve što mogu da dohvate, istrljajte ivice suvim sapunom. Iznerviraće se i preći će na nešto drugo.

Profimedia
 

Popravite bravu
Za brave koje se teško otključavaju, protrljajte ključ o komadić suvog sapuna, a zatim otključajte i ponovno zaključajte bravu nekoliko puta dok se ne otvori glatko.

Škripanje vrata
Ako imate stara vrata koja ispuštaju neprijatan zvuk škripanja, problem možete da rešite sapunom u kamenu. Samo pređite sapunom preko šarki i nekoliko puta otvorite pa zatvorite vrata, kako bi sapun ušao u mehanizam.

Profimedia
 

Sprečite magljenje ogledala
Iako ovo nije veliki problem, i dalje je naporno kada vam se ogledalo zamagli tokom tuširanja. Jednostavno, sapunom u kamenu lagano pređite preko vašeg ogledala, ne morate da pravite deblji sloj. Zatim mekanom, pamučnom krpom ili krpom od mikrovlakana ispolirajte vaše ogledalo.

Rešite se neprijatnih mirisa u ormaru

Sapun u kamenu u svojoj okolini ostavlja svoju aromu pa je odličan za rešavanje neprijatnih mirisa. U vaše ormare samo stavite jedan sapun u kamenu i on će rasterati sve neprijatne mirise.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi