Da li ste raskitili novogodišnju jelku? Feng šui savet je da to učinite već danas

20.01.2022

08:59

1

Praznici su prošli i krajnje je vreme da odložimo novogodišnju jelku

Da li ste raskitili novogodišnju jelku? Feng šui savet je da to učinite već danas
Ilustracija - Copyright Unsplash

Neki od nas, čim praznici prođu, vole da se late sređivanja kuće i raspremanja ukrasa, dok drugima novogodišnja dekoracija može da stoji mesecima, bilo da je razlog tome to što ih mrzi, bilo što vole da kuća blješti još malo. 

Međutim, prema feng šui načelima nije dobro da vam novogodišnja jelka stoji danima i mesecima nakon što su praznici prošli, a postoje i praktični razlozi.

Profimedia
 

Naime, neki jelku okite krajem novembra, ili početkom decembra, i ostave je tako skoro dva meseca, što je sasvim dovoljno vremena da se nakupi dosta prašine po ukrasima, koju nije lako očistiti.

Drugo, rizikujete i da ih u prolazu zakačite i polomite ili oštetite. 

Prema nepisanom pravilu do 20. januara, sve novogodišnje ukrase treba ukloniti.

Prema feng šuiju, sve što je "obavilo" svoj posao, treba ukloniti iz kuće. Takav je slučaj i sa novogodišnjom dekoracijom. Ona pripada novogodišnjim praznicima, koji su sada već uveliko prošli.

Profimedia
 

Ukoliko ih ne uklonite, mentalno ostajete u prošlosti. Treba razmišljati o budućnosti, o vremenu koje dolazi, a to je proleće.

Radujte se dekoraciji doma u martu - nabavite lukovice koje su nikle, one donose optimizam, a umesto novogodišnjih lampica, kupite neke drugih oblika, poput kineskih lampiona, koje podižu optimizam.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike