Svaku koru prvo premažite ovim, pa tek onda filujte: Univerzalni recept za preliv koji pitama daje mekoću i sočnost

21.12.2021

13:50

0

Potrebno vam je samo nekoliko namirnica

Svaku koru prvo premažite ovim, pa tek onda filujte: Univerzalni recept za preliv koji pitama daje mekoću i sočnost
Pita - Copyright Profimedia

Svi volimo pite.

Tople, mekane i sočne, pravi su praznik za čulo ukusa.

Ali, da bi pita bila savršena, potrebno je da znate tajnu koja je čini takvom.

Nisu u pitanju kore, već preliv.

Isprobajte ovaj univerzalni recept kojim ćete filovati svaku koru pre nego stavite nadev.

Na ovaj način će pita postati mekša, sočnija i ukusnija.

Sastojci:

1. 8 kašika brašna
2. 2 šolje mleka
3. 1 suvi kvasac
4. 1 šolja ulja
5. so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)

Pexels
 

Priprema:

Navedene sastojke za preliv pomešajte u jednoj činiji. Kada pravimo pite od gotovih kora, bilo da su slane ili slatke, svaku koru premazujemo ovim prelivom a zatim je filujemo na uobičajen način. Ostatak preliva koji nam ostane sipamo preko pite i ostavimo je da pre pečenja odstoji sat i po.

Pita će biti bolja i ukusnija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike