Recept dana: Kon karne - aromatična piletina u kremastom saftu

26.10.2021

06:08

0

Ako želite pikantan ručak, napravite kon karne, meksičko jelo od belog mesa sa pavlakom i povrćem

Recept dana: Kon karne - aromatična piletina u kremastom saftu
piletina - Copyright Printscreen/YouTube, Lieblingsrezepte

Kako nam dolaze sve hladniji dan, dobro će doći recept za jelo, koje osim što se izdvaja po svojoj jačini, dovoljno je i izdašno. Jedno od takvih jela je i kon karne, zaljućeno juneće mleveno meso ili piletina sa pavlakom i povrćem.

Ovaj recept potiče iz 16. veka, meksički je specijalitet i u prevodu znači čili sa mesom. Osim ljutih paprika, koje možete da izostavite ako ih ne jedete, idu i šargarepa, kukuruz i paradajz. Zbog pavlake meso biva sočnije i mekše od bilo kog drugog, piše Stvar ukusa. 

Popularno jelo Latinske Amerike pravi je izbor za vas, ako volite pikantna i aromatična jela, koje kada bude spremno možete servirati uz pirinač i parče vašeg omiljenog hleba.

Sastojci:

  • 3 parčeta pilećih prsa
  • 3-4 šargarepe
  • 1 konzervirani kukuruz
  • 2 paradajza
  • čili paprika (po izboru)
  • 200 g pavlake
  • 1 kašičica soli
  • 1/4 kašičice crnog bibera, kurkume, belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice paprike

Priprema:

Pileća prsa isecite na veće kocke, pa propržite na maslinovom ulju 3-4 minuta na umernoj teperaturi. Dodajte sitno iseckanu šargarepu, poklopite tiganj i ostavite još 5 minuta.

Stavite kukuruz i kuvajte još 3-4 minuta, pa onda i sitno iseckan paradajz i sve začinite.

Kuvajte još 2 minuta, pa sipajte pavlaku i ostavite da se krčka još koji minut. Servirajte uz pirinač.

Bon appetit!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike