Recept dana: Brzi hleb koji nećete morati da mesite

26.09.2021

06:08

0

Neće vam oduzeti mnogo vremena a dobićete najukusniji hleb koji ste ikad probali

Recept dana: Brzi hleb koji nećete morati da mesite
Copyright Pexels

Za ljubitelje hleba ovo će biti pravo otkrovenje. Korica mu je hrskava, dok je unutrašnjost meka i rupičasta. Da biste ga napravili nije vam potrebno puno vremena, ni kuvarsko umeće, jer kao što mu samo ime kaže, ovaj hleb se ne mesi.

Postoji verzija ovog hleba koja se duže sprema tj. testo mora da stoji preko noći, ali i ova verzija je izuzetno ukusna, šta više za kratko vreme ćete dobiti domaći hleb koji ćete s apetitom pojesti za doručak uz namaz od lešnika ili uz ukusnu piletinu sa cimetom za ručak.

Sastojci:

  • 675 g brašna
  • 550 ml tople vode
  • 7 g kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera


Priprema:

U manju činiju staviti 125 ml vode, kašičicu šećera i suvi kvasac izmešati i ostaviti da nadođe.
U veću posudu za mešenje staviti 675 g brašna i 2 kašičice soli i sve izmešajte,dodajte nadošli kvasac i sa viljuškom počnite da sjedinjujete brašno sa vodom, dodajući vodu po malo.
Kad ste utrošili svu vodu sve dobro sjedinite,testo će vam biti jako lepljivo.Izlijte ga na radnu površinu, pobrašnite dno posude, vratite testo nazad i pobrašnite ga i odozgore. Pokrijte sa providnom folijom i ostavite da raste oko sat i po vremena.

Uključite rernu na 250 stepeni, u jednu tepsiju sipajte oko litar vode i stavite na donju rešetku da se voda zagreva zajedno sa rernom.

Naraslo testo istresite na pobrašnjen papir za pečenje. Podelite testo na pola i pomoću vrlo malo brašna oblikovati u veknice. Veknice rasecite gore žiletom ili veoma oštrim nožem i zajedno sa papirom za pečenje prebacite na pleh u kome ćete peći.

Stavite u rernu i pecite deset minuta zajedno sa tepsijom u kojoj je voda, izvadite tepsiju sa vodom, posle deset minuta i pecite još 15 do 20 minuta,ili dok ne dobijete lepu rumenu koricu.
Ohladiti na žici i poslužiti.

Bon appetit!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike