Recept dana: Slatke pohovane rolnice od tost hleba – spolja hrskava korica, a iznutra fil curi

11.10.2021

06:08

0

Ovakve slatke prženice niste probali

Recept dana: Slatke pohovane rolnice od tost hleba – spolja hrskava korica, a iznutra fil curi
tost - Copyright Prinscreen: YouTube/Tasty

Klasične prženice svi volimo i uglavnom ih jedemo za doručak. Ali one mogu biti i slatke, i tada se u jaja dodaju još i cimet i vanilin šećer, pa se onda prže. A nadeve možete da birate po želji. Takođe, možete da ih servirate uz sladoled i voće, piše stvarukusa.rs.

Sastojci:

  • 10 kriški tost hleba
  • 3 kašike rastopljenog putera
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • 2 kašike cimeta
  • 3 jaja
  • 1 kašika mleka
  • ½ kašičice cimeta
  • ½ kašičice ekstrakta vanile

Priprema:

1. Svaku krišku hleba razvucite oklagijom.

2. U činiji pomešajte rastopljeni puter, smeđi šećer i dve kašike cimeta. Namažite na svaku krišku hleba i zarolajte.

3. U činiji pomešajte jaja, mleko, pola kašičice cimeta i vanilu. Svaki rolat umočite u mešavinu jaja i pržite u tiganju sa maslacem dok sve strane ne porumene.

Bon appetit!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Z. A.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike