Recept dana: Slatke pohovane rolnice od tost hleba – spolja hrskava korica, a iznutra fil curi
Ovakve slatke prženice niste probali
Klasične prženice svi volimo i uglavnom ih jedemo za doručak. Ali one mogu biti i slatke, i tada se u jaja dodaju još i cimet i vanilin šećer, pa se onda prže. A nadeve možete da birate po želji. Takođe, možete da ih servirate uz sladoled i voće, piše stvarukusa.rs.
Sastojci:
- 10 kriški tost hleba
- 3 kašike rastopljenog putera
- 3 kašike smeđeg šećera
- 2 kašike cimeta
- 3 jaja
- 1 kašika mleka
- ½ kašičice cimeta
- ½ kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
1. Svaku krišku hleba razvucite oklagijom.
2. U činiji pomešajte rastopljeni puter, smeđi šećer i dve kašike cimeta. Namažite na svaku krišku hleba i zarolajte.
3. U činiji pomešajte jaja, mleko, pola kašičice cimeta i vanilu. Svaki rolat umočite u mešavinu jaja i pržite u tiganju sa maslacem dok sve strane ne porumene.
Bon appetit!
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari