Da li i vi celog života pogrešno koristite mikrotalasnu rernu? (VIDEO)

17.09.2021

12:50 >> 13:08

0

Autor: Z. A.

Možda će i vama TikTok promeniti život

Da li i vi celog života pogrešno koristite mikrotalasnu rernu? (VIDEO)
Copyright Pexels/ Lisa Fotios

Znate da, kad podgrevate hranu u mikrotalasnoj, neki delovi budu dovoljno vrući da vam opeku usta, a drugi skroz hladni. To se događa kad hranu stavite na sredinu rotirajućeg tanjira, rekla je tiktokerka.

Žena po imenu Tanja je na TikToku podelila video kako ona zagreva hranu u mikrotalasnoj pećnici. Tvrdi da većina ljudi to radi pogrešno celog života.

čitajte i ovo

Njen način je stavljanje posude s hranom koju želite da podgrejete bliže ivici rotirajuće ploče, a ne u sredinu, kako smo navikli da radimo.

To je i objasnila.

– Znate da, kad podgrevate hranu u mikrotalasnoj, neki delovi budu dovoljno vrući da vam opeku usta, a drugi skroz hladni. To se događa kad hranu stavite na sredinu rotirajućeg tanjira, a zapravo bi trebalo da stoji na ivici da bi se mogla ravnomerno zagrejati – rekla je u videu.

@tanyahomeinspoMicrowave Hack #tanyahomeinspo #fyp #microwavehacks #cookinghacks #homehacks #microwave #lifehack♬ STAY – The Kid LAROI & Justin Bieber

Svojom objavom je oduševila mnoge:

„Šta? Hvala! To je nešto što nisam znao da moram znati.“  „Super, to mi nikad ne bi palo na pamet.“

Bilo je i onih sumnjičavih: „Što uraditi ako hranu zagrevam u velikom tanjiru, a ne u maloj posudi koja stane uz ivicu?“

Na to pitanje nije bilo odgovora, prenosi Daily Mail.

čitajte i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike