Mnogi to rade pogrešno: Ovo je jedini pravi način da čuvate i očistite šampinjone

11.09.2021

14:50 >> 16:03

0

Autor: Z. A.

Šampinjone možete da pripremite na hiljadu načina i u svakom ćete podjednako uživati

Mnogi to rade pogrešno: Ovo je jedini pravi način da čuvate i očistite šampinjone
Pexels

Ako neka namirnica može da promeni toliko uloga u jelima i opet da zavede svojim ukusom, to su onda ove pečurke. Možete da ih dodate sosovima, stavite na picu, pripremite u varivu, sa pirinčem ili mesom.

Pripremanje jela od pečuraka nije teško jer generalno ovom povrću nije potrebno mnogo vremena za kuvanje ili prženje. Mnogi kuvari preporučuju da se oljušte, ali da li je to zaista neophodno ili pravimo veliku grešku?

čitajte i ovo

Kako ovo povrće ume teško da padne na želudac, mnoge domaćice veruju da im treba skinuti površinski sloj da bi se olakšalo varenje. Međutim, to nije istina. Čišćenje pečuraka treba da bude posebno pažljivo, jer one imaju vrlo osetljivu površinu. Neki kuvari preporučuju da se pečurke ne peru jer imaju sposobnost da upiju vodu, što narušava njihov ukus i produžava vreme kuvanja. Pečurke je najbolje pažljivo očistiti mekom četkom, suvim sunđerom ili kuhinjskim ubrusom, piše stvarukusa.rs.

Pexels

Pečurke su veoma osetljive, ukoliko se ne čuvaju na optimalnoj temperaturi, brzo se pokvare, a kada im istekne rok mogu biti izuzetno opasne po zdravlje.

Rok trajanja pečuraka je prilično kratak, mogu svega dva-tri dana da se čuvaju u frižideru, ali je prethodno potrebno da budu adekvatno pripremljene. Stavite ih u papirnu kesu, a zatim u veću plastičnu koju ćete probušiti na nekoliko mesta, kako bi mogle da dišu.

Pexels

čitajte i ovo

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam