Preokret! Kralj Čarls se vraća dužnostima naredne nedelje, lekari mu dali "zeleno svetlo", oglasila se Bakingemska palata

26.04.2024

19:35

0

Autor: M. Vu.

Britanski monarh je još na lečenju, ali se smatra da je njegov medicinski tim „zadovoljan dosadašnjim napretkom“

Preokret! Kralj Čarls se vraća dužnostima naredne nedelje, lekari mu dali "zeleno svetlo", oglasila se Bakingemska palata
Kralj Čarls III i kraljica Kamila - Copyright Printscreen/Iks

Kralj Čarls se vraća dužnostima naredne nedelje, prvi put otkako mu je dijagnostikovan rak i to su odobrili lekari što je svakako dobar znak.

Britanski monarh je još na lečenju, ali se smatra da je njegov medicinski tim „zadovoljan dosadašnjim napretkom“ i „ostaje pozitivan“ u pogledu njegovog oporavka.

Nakon što mu je dijagnoza raka objavljena 6. februara, kralj je odložio sve javne angažmane, ali je nastavio sa svojim dužnostima šefa države iza zidina palate, vodeći audijencije i sastanke Tajnog saveta.

Ali u utorak će kralj i kraljica posetiti centar za lečenje raka - duboko dirljiv angažman s obzirom na njegovu sopstvenu borbu protiv raka, kao i na borbu njegove snahe, princeze od Velsa - gde će se sresti sa medicinskim specijalistima i pacijentima. Kraljevski događaj ima za cilj da podigne svest o važnosti rane dijagnoze i istakne inovativna istraživanja, podržana od strane Cancer Research UK, koja se odvijaju u bolnici.

U saopštenju Bakingemske palate je večeras navedeno: „Njegovo Veličanstvo Kralj će se uskoro vratiti javnim dužnostima nakon perioda lečenja i oporavka nakon nedavne dijagnoze raka.

 

 

„Da bi pomogli u obeležavanju ove prekretnice, kralj i kraljica će sledećeg utorka zajedno posetiti centar za lečenje raka, gde će se sastati sa medicinskim specijalistima i pacijentima. Ova poseta će biti prva u nizu spoljnih angažmana koje će Njegovo Veličanstvo preduzeti u narednim nedeljama."

Kralj je bio podvrgnut operaciji uvećane prostate u privatnoj bolnici u Londonu.
 
Kralj je rešio da izađe u javnost sa informacijama o svom tretmanu prostate sa ciljem da ohrabri više muškaraca da idu na provere prostate, tada je saopštila Bakingemska palata.

Bakingemska palata nije otkrivala detalje dijagnoze kralja Čarlsa,  uključujući i to koju vrstu raka ima. Ipak, poverljivi izvori otkrili su za "In Touch" da je reč o raku pankreasa, i da mu je navodno ostalo još samo dve godine života.

Dijagnoza britanskog monarha je javna tajna među kraljevskim osobljem, navodi "In Touch".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike