Recept dana: Parisko pecivo s marmeladom i lešnicima zasladiće vam ovaj vikend

26.02.2023

07:10

0

Autor: Z. A.

Ukoliko ste ljubitelj slatkiša, ove kiflice će biti vaša šolja čaja... zapravo ješćete ih uz omiljeni čaj

Recept dana: Parisko pecivo s marmeladom i lešnicima zasladiće vam ovaj vikend
Parisko pecivo sa džemom - Copyright Instagram: just.sweet.sladjano/sladjinikolacici

Ove slatke kiflice možete da spremate za doručak, kao slatku užinu... kiflice očaravajućeg izgleda morate da pripremite dok još uključujete rernu, a to ćete činiti još malo.   

Recept za ovu poslasticu našli smo na Instagramu justsweetsladjano i blogu sladjinikolacici, pa smo se povukli u kuhinju i evo se javljamo pošto smo sve pojeli.

Vreme pripreme:

  • oko oko 90 minuta

Sastojci

Za testo

  • 500 g brašna
  • 20 g suvog kvasca
  • 70 g šećera
  • prstohvat soli
  • 2 dl mleka
  • 1  jaje
  • 1 dl ulja

Za premazivanje

  • 100 g maslaca sobne temperature

Za fil

  • marmelada i mleveni lesnici

Priprema

1. U toplo mleko dodajte kvasac i šećera s kašikom brašna i ostavite da malo nadođe pokriveno. Posebno izuručite brašno i dodajte mu ostale sastojke i na kraju nadošli kvasac, pa zamesite fino glatko testo, pokrijte i ostavite sat vremena da naraste.

2. ​​Istresite testo na dasku, premažite maslacem i presavite nekoliko puta. Pustite da ostoji još oko pola sata.

3. ​​Razvijte testo što više možete i pravite pecivo

4. ​Premažite kiflice umućenim jajetom. ​​Pustite da odstoje još 20 minuta u plehu pokrivene. Pecite na 180 stepeni dok ne porumene. Pečeno pecivo pospite šećerom u prahu.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike