Saznajte čemu služi strelica na pokazivaču goriva kako ne biste završili kao žena na pumpi iz ovog viralnog VIDEA

27.09.2021

20:30

0

Da je žena iz našeg videa znala gde da gleda, znala bi i kako da se pozicionira. Međutim, ni iskusni vozači ne znaju da ona postoji, a vrlo je korisna

Saznajte čemu služi strelica na pokazivaču goriva kako ne biste završili kao žena na pumpi iz ovog viralnog VIDEA
Pexels

Možda nikada niste obratili pažnju na jedan veoma sitan detalj na instrument tabli vašeg automobila, ali pokazivač količine goriva ima i jednu dodatnu funkciju osim da vam pokaže koliko još imate benzina u rezervoaru.

Čak ni iskusni i veoma dobri vozači nemaju predstavu čemu služi strelica koja stoj levo ili desno od oznake za gorivo.

Fokus vozača mahom ide na količinu goriva i ne obraćaju pažnju na druge detalje, ali u ovom slučaju reč je o vrlo korisnoj informaciji.
A koliko je strelica korisna, biće vam jasno kada pogledate ovaj video u kojem vozač očito nema pojma gde mu je rezervoar.

 

 

Naime, famozna strelica ima funkciju kada dođete na benzinsku pumpu jer pokazuje s koje strane vašeg automobila se nalazi rezervoar za gorivo!

Iako većina vozača poznaje dobro svoj automobil, situacija se menja kada pozajmite auto od prijatelja, dobijete službeno vozilo ili ga iznajmite automobil, ili ako ste pak zbunjeni kao žena iz videa.

Ovu strelicu najpre su počeli da koriste japanski i korejski proizvođači, potom i britanski, budući da se kod njih vozi levom stranom kolovoza i njihovi automobili uglavnom imaju rezervoar s leve strane.

Dakle, gde se nalazi prava strana

Danas nema pravila, ako posmatramo zemlju porekla automobila, pa većina proizvođača stavlja strelicu na instrument tablu, uz pokazivač koliko imate benzina.

Ako se prvi put nađete u automobilu s praznim rezervoarom, bacite pogled na pokazivač goriva i  strelica će vas uputiti sa koje strane se u vaš auto sipa gorivo i samim tim sa koje strane treba da vam se nađe točilica.

Pexels
 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Z. A.