Kineze iritira „Teslina“ arogancija: Žena protestovala jer na autu „kočnice ne rade“ (VIDEO)

24.04.2021

09:40 >> 09:17

0

Autor: Z. A.

Video-zapis incidenta postao viralan na kineskim društvenim mrežama

Kineze iritira „Teslina“ arogancija: Žena protestovala jer na autu „kočnice ne rade“ (VIDEO)
Copyright Pixabay/Ben Kerckx

„Tesla“ se poslednjih nedelja u Kini suočava sa sve brojnijim optužbama potrošača. Sve češće se uz „Teslin“ brend lepi etiketa „arogantni“.

U ponedeljak se jedna žena (koja je tvrdila da je kupac „tesle“) popela na jedan od automobila firme na auto-salonu u Šangaju s majicom na kojoj je na kineskom pisalo „kočnice ne rade“. Protestovala je zbog navodnog kvara kočnice u automobilu – na šta su se žalili i drugi kineski korisnici društvenih mreža.
Video-zapis incidenta je postao viralan na kineskim društvenim mrežama, a preneli su ga i državni mediji.

U utorak je šangajska policija identifikovala tu ženu pod svojim prezimenom Čang i saopštila da je osuđena na pet dana pritvora zbog narušavanja javnog reda i mira.

„Tesla“ tvrdi da je žena u februaru učestvovala u sudaru zbog „prekršaja prekoračenja brzine“, kao i da u njihova dva meseca pregovora ne dozvoljava inspekciju treće strane, a insistira na povratku novca za automobil.

„Teslin“ potpredsednik za Kinu Tao Lin je u intervjuu u ponedeljak za kineske novine „Caijing“ tvrdio da se žena nada visokoj odšteti, a kompanija nema razloga da joj je isplati.

U saopštenju na društvenoj mreži Weibo „Tesla“ poručuje da se neće kompromitovati „nerazumnim zahtevima“.

Pixabay

I državni mediji i vladine agencije su, međutim, brzo ukorili „Teslu“. Državni mediji su objavili niz komentara, dok je centralno disciplinsko povereništvo kineske vlade izdalo izjavu upozorenja.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: autoblog.rs

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike