EU se nada da će do 2030. na putevima biti 30 miliona električnih automobila

09.12.2020

09:25 >> 08:34

0

Autor: Z. A.

Trenutno se u Evropi vozi 1,8 miliona elektromobila

EU se nada da će do 2030. na putevima biti 30 miliona električnih automobila
Copyright Audi

Evropska unija teži da na svojim putevima ima najmanje 30 miliona vozila sa nultom emisijom do 2030. godine. Dok se svet nastavlja udaljavati od transporta zasnovanog na fosilnim gorivima, Evropska komisija iznela je svoje planove o tome kako se boriti protiv 25 odsto emisija gasova sa efektom staklene bašte koje nastaju kao rezultat transportnog sektora.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Zimski problemi u vožnji: Zbog vaše bezbednosti obratite pažnju na ove stavke

Za postizanje trenutnih klimatskih ciljeva biće potrebno najmanje 30 miliona vozila sa nultom emisijom do 2030. godine, što je ogroman skok od 1,8 miliona električnih vozila koja se trenutno voze širom Evrope.

Uprkos ovom visokom cilju, zemlje poput Francuske i Slovenije prednjače u tome što su odredile datume završetka prodaje novih automobila na fosilna goriva, što je potez koji će mnogi morati da urade, ako žele da smanje emisiju štetnih gasova i tako zaštite planetu.

Volvo

Sa samo oko 200.000 električnih pumpi širom Evrope do kraja 2019. godine, EU procenjuje da će biti potrebno gotovo tri miliona električnih pumpi i 1.000 benzinskih pumpi za vodonik da bi se postigao ovaj cilj do 2030. godine.

ČITAJTE I: „Volvo“ će uskoro proizvoditi samo elektromobile

Ako se ovo uradi, naša planeta biće daleko čistija i pogodnija za život, a ljudski rod napokon će početi da se kreće u smeru koji ne uništava ovu planetu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike