Kožna sedišta daju dozu luksuza svakom autu, ima načina da ostanu lepa i cela

16.10.2020

10:05 >> 14:24

0

Autor: Z. A,

Samo nabavite prava sredstva i alat

Kožna sedišta daju dozu luksuza svakom autu, ima načina da ostanu lepa i cela
Copyright Pixabay

Unutrašnjost automobila tapacirana kožom predstavlja uvek skuplju opciju pri kupovini auta. Ipak, koža toliko poboljšava izgled sedišta i kokpita, pa se većina ljudi odlučuje za kožu umesto nekog drugog materijala.

Iako je koža obično izdržljivija od neke druge obične tkanine, i ona vremenom počinje da se prlja, haba, tanji i puca.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Verovali ili ne, stara i pocepana sedišta ovog „ševroleta“ koštaju 90.000 dolara?!

Ali uz prava sredstva za održavanje kožnih sedišta možete joj produžiti vek i vratiti joj sjaj. Sve se zapravo bazira na korišćenju dva veoma efikasna sredstva i pravih „alata“ – investicija od oko 50 evra, ali vredi.

Treba da nabavite:

1. Sredstvo za čišćenje kože
2. Sredstvo za zaštitu kože
3. Aplikator
4. Krpa od mikrovlakana
5. Četka za kožu

Prvi korak

Sreća, pa je sada hladno pa možete odmah da prionete na čišćenje, ali kada je vruće, morate smstiti auto u hladovinu ili garažu, jer se srdestva ne koriste kada su sedišta vruća. Sipajte sredstvo za čišćenje na krpicu od mikrovlakana i počnite polako da prelazite preko kože. Za mesta gde ima upornijih mrlja možete koristiti četku za kožu na kojus te stavili sredstvo i malo žustrije čistite. Pređite potom sve krpom od mikrovlakana.

Drugi korak

Nanesite sredstvo za zaštitu kože na krpu od mikrovlakana i njime premažite sve kožne površine. Ostavite da odstoje nekoliko minuta, a potom ihg pređite suvom krpom i sedišta su zaštićena. Sredstva za zaštitu kože su otporna na vodu, tako da će se i najosetljivije površine manje prljati i vlaga više neće prolaziti kroz kožu.

Pixabay

ČITAJTE I: Ovaj deo u automobilu prljaviji je i od WC šolje

Kako najbolje sanirati rupe i oštećenja

U slučaju da ste kupili auto sa kožnim sedištima od vlasnika koji ih nije održavao, pa je koža ispucala, jeftinije je da kožu reparirate nego da sedišta ponovo tapacirate. Važno je samo da to poverite stručnjaku – biće ko nova. E, a u slučaju kada je koža mnogo oštećena, tada je tapaciranje neminovnost, a obično košta nekoliko hiljada evra, zavisi od vrste auta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike