Užas: Pogledajte kako izgleda eksplozija plina u automobilu (VIDEO)

30.03.2022

10:08

0

Pravo je čudo što u eksploziji niko nije stradao

Užas: Pogledajte kako izgleda eksplozija plina u automobilu (VIDEO)
eksplozija automobila - Copyright Printscreen: YouTube/ TVM 10

Svi oni koji se boje plina u automobilu nakon ovog videa još će čvršće verovati u onu da se „na plin kuva, a na benzin vozi“.

I zaista, ovakva teza vredi, ali uz jedan uslov. To je pogrešno instalirana plinska instalacija, odnosno ilegalna ugradnja delova bez ikakvog atesta, što je ovde bio slučaj.

Nesrećni događaj dogodio se 16. marta u predgrađu Fortaleze, na severoistoku Brazila, kad je pri dovršetku punjenja došlo do eksplozije rezervoara za plin. Usprkos eksploziji koja je doslovno uništila „folksvagen“, radnik punionice i vlasnik vozila prošli su bez povreda.

Nakon eksplozije se jasno vidi širenje mlaza goriva, što radnik isključivanjem pumpe zaustavlja. Zanimljivo je što rezervoar plina koji je navodno odleteo pedesetak metara nije pronađen. Uviđajem je utvrđeno da je vlasnik ugradio neispravnu plinsku instalaciju i nije prošao obvezni sigurnosni pregled. Takođe, radnik pre punjenja nije proverio je li sistem ispravan.

U svakom slučaju, ovo je još jedan primer koji poziva na oprez i odgovorno ponašanje. Ako kupujete automobil s plinskom instalacijom, uvek tražite dokumentaciju i proverite stanje celog sistema.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike