Gotovo je, Novaku vraćena viza! (VIDEO)

10.01.2022

06:04

0

Autor: 24sedam

Najbolji teniser sveta ponovo je slobodan čovek, sud presudio u njegovu korist

Gotovo je, Novaku vraćena viza! (VIDEO)
20210529vmDjokovicN42 - Copyright MN Press

Gotovo je! Nepravda je ispravljena, Novaku Đokoviću je vraćena viza, što znači da će moći da igra Australijan openu.

Ovo je još jedna velika pobeda prvog igrača sveta, ali bitka Novaka još nije završena, jer pretpostavlja se da će se na ovu odluku žaliti Vlade Australije.

Ipak može se reći da je napravljen veliki korak ka nastupu prvog reketa sveta na predstojećem Australijan openu.

To znači da Đoković može da napusti imigracioni pritvor i da je posle nekoliko dana golgote ponovo slobodan čovek. 

BLOG UŽIVO:

07.17 - POBEDA! Đokoviću vraćena viza. Igraće na Australijan openu!

07.10 - Suđenje je nastavljeno. Đoković je ipak i dalje van hotela. Advokati potvrdili da je s njima!

07.00 - Novinarka Gardijana navodi da nekolicina ljudi smatra kako sudija naginje ka Novakovoj strani, uz konstataciju da su Đokovićevi advokati imali tri sata za izlaganje, a zastupnici Australije 30 minuta.

 

 

06.56 - To što je Novaku produžen boravak u Australiji do 10.00 po našem vremenu znači da to tada mora da bude doneta presuda. Ili da mu se još produži mogućnost boravka u ovoj državi.

06.51 - Novak Đoković je kako prenosi RTS vraćen u hotel. Razlog za prvobitno napuštanje "zatvora" bile su loše veze zbog kojih Novak nije mogao da prati suđenje. Nije jasno zbog čega je sada vraćen.

Tanjug/AP Photo/Mark Baker
 

06.35 - Evo šta znamo u ovom trenutku. Đokovićevi advokati odradili odličan posao, što baš i ne može da se kaže za protivnike. Sudija pažljivo sluša sve izneto i deluje kao da shvata da je pravda na strani našeg asa. Novak je imao pravo boravka u Australiji do 06.00 po našem vremenu, ali je sudija to produžio bar do 10.00. Nema vesti o nastavku suđenja, tačnije stižu oprečne informacije. Pratimo zajedno sve što se dešava u Melburnu.

06.13 - Novak Đoković je izašao iz hotela u kom je bio zatvoren, ali samo privremeno, odnosno dok sud ne odluči o njegovoj vizi, javlja AAP (Australian Associated Press)

05.55 - Beli kombi sa zatamnjenim staklima viđen kako odlazi od hotela u kom je Novak zatvoren. Nema potvrde da je Đoković bio u vozilu.

05.53 - Suđenje je nastavljeno. Advokat koji zastupa Australiju tražio prekid. Sudija prekinuo suđenje. Nije jasno kada će biti nastavljeno! Pominje se devet sati po srpskom vremenu.

05.48 - I dalje se kasni! Novinari sa lica mesta javljaju da je izvesno da ceo proces bude nastavljen i sutra jer "nije realno da sve bude odrađeno do kraja dana" (po australijaskom vremenu. Takođe pišu da će se, čak i ukoliko saslušanja budu obavljena danas najverovatnije do sutra čekati na rezultate, odnosno presudu!

 

 

05.30 - Pauza je navodno produžena. Nastavak u 05.45, ako ne bude novih pomeranja.

05:15 - Očekuje se nastavak procesa! Najavljeno je da će prenos sada funkiconisati. Kliknite ovde!

05:08 - Medijima je neko "šapnuo" da bi Novak uskoro mogao da napusti hotel strave. Svi su se sjatili da dočekaju najboljeg na svetu.

 

 

05.00 - Srbi ispred hotela spremili "sredstva" za proslavu pobede. Pogledajte ovde!

 

 

04.30 - Dok Australijanci ručaju, pristavite kaficu. Treba biti budan u odlučujućim satima.

04.03 - Pauza za ručak! Pola sata odmora za sve!

04.01 - Advokat koji zastupa Australiju tvrdi da je sve urađeno po zakonu i pokušava to da dokaže pozivajući se na prethodne slučajeve.

03.42 - Tren tvrdi da sudija ne može da utvrdi da su zvaničnici graničnih snaaga vršili pritisak na Novaka! Keli poručuje da je Đoković osećao pritisak jer su u periodu od osam sati delegati utrčavali i istrčavali iz sobe za intervjue i da je sve snimano.

 

 

03.33 - Govori Kristofer Tren ispred australijskih vlasti, prenos se neprestano prekida! Odbrana našeg tenisera traži momentalno puštanje Novaka ako se potvrdi tačnost njegove priče!

03.23 - Ako dođe do otkazivanja Novak neće moći da uđe u Australiju tri godine!

03.17 - Đoković će po nalogu sudije biti doveden u prostoriju koju se odabrali njegovi advokati. Sudija takođe traži da Novak prisustvuje saslušanju.

 

 

03.14 - Srećno, Novače! Srbi i dalje ispred suda pružaju podršku najboljem svetskom teniseru!

 

 

03.05 - Sudija Keli je saopštio službenicima da naređuje da se Novak izmesti iz migrantskog hotela i premesti na drugu lokaciju gde može da prati tok suđenja!

03.00 - Prenos je u prekidu zbog ogromnog interesovanja širom sveta, niko ne zna šta se dešava u sudnici!

02.38 - Đorđe Đoković otkrio zaprepašućujuće ponašanje službenih lica prilikom privođenja Novaka

02.21 - Novakovi advokati su završili izlaganje, za 15 minuta kreću zastupnici Vlade - izjavio je Đorđe Đoković.

02.14 - Optimizam je u Novakovom timu u Beogradu. Đokovićev advokat Goran Draganić u izjavi za RTS ističe da je prvi sat suđenja prošao sjajno, ali poziva na oprez do kraja. Slično misli i Đorđe Đoković.

- Izmđu nas porodično komuniciramo. Reakcije su zasad pozitivne. Naglašavamo da je ovo tek Novakova odbrana, tek će da dođe na red Federalna Vlada. Ako sagledamo sve činjenice, ne postoji nijedan razlog ni način da se dokaže da je Novak kriv po bilo kom osnovu.

01.52 - Američki novinar, jedan od najvećih Novakovih kritičara, Ben Rotenberg, kao da ima nekih pritužbi na sudiju Kelija, kojem zamera pokazane simpatije prema slučaju srpskog asa.

 

 

01.44 - Advokat Vud istakao je da delegat, čak i da je izrazio stav da Novak predstavlja pretnju po zajednicu, to ne znači da je morao da donese takvu odluku. Đoković je, prema transkriptima, ponavljao da je zbunjen šta se od njega traži i stalno se vraćao na činjenicu da su njegova dokumenta pregledali nadležne institucije u Australiji.

01.40 - Sudiju Kelija uznemirava jedno pitanje. Šta je taj čovek još mogao da pruži kao dokaz?

- Relativno značajna činjenica je da su ovde profesor i eminentno kvalifikovani lekar izneli i dali podnosicu medicinsko izuzeće - kaže sudija.

01.31 - Novakovi branioci tvrde da je srpski teniser sve dokumente koje je trebalo da dostavi da bi ušao u Australiju dostavio nadležnim institucijama pre nego što je sleteo u državu.

-  Ne samo da je Đoković uradio sve da dostavi potrebnu dokumentaciju, nego je to učinio i pre nego što je seo u avion - kaže Vud.

01.26 - Novakovi advokati zatražili su više vremena za iznošenje odbrane od prvobitno namenja dva sata.

AP Photo/Mark Baker
 

01.20 - Advokat Vud je istakao da je Novak ima sve potrebne materijale pre nego što se ukrcao u avion i da mu u tom trenutku, uz izjašnjene da je dobio medicinsko izuzeće, nije bio potreban dokaz od strane lekara.

01.09 - Sudiju zanima proces koji su imigracioni službenici koristili kada su suspendovali Đokovićevu vizu i da li su se do tančina držali pravila. Advokat je odgovorio da viza nije odbijena iz konkretnog razloga, već zbog kombinacije dva razloga, što ne bi trebalo da bude relevantno. Novakov zastupnik je dodao i da granični službenici nisu dali validno objšanjenje o namerama vlade Australije da suspenduje vizu Đokoviću.

00.57 - Sudija Keli je od Novakovih zastupnika tražio da mu detaljno objasne obaveštenje o suspenziji vize koju je dobio, a potom da mu prepričaju satnicu razgovora koje je Srbin vodio na aerodromu sa Graničnom službom. U jednom trenutku izlaganja advokata, Keli ga je upozorio da ne koristi akronime "jer nismo u srednjem veku".

00.41 - POČELO SUĐENJE!

Novaku je počelo suđenje, ali niko van sudnice ne može da ga prati zbog "tehničkih problema"! Izgleda da Australijanci nastavljaju svoju igru!

00.25 - Prema poslednjim informacijama koje stižu iz Melburna, ukoliko odluka bude saopštena posle suđenja, ona neće biti poznata javnosti pre pet ili šest sati ujutru.

00.14 - Đorđe Đoković gostuje na RTS, u specijalnoj emisiji povodom Novakovog suđenja.

- Donekle sam iznenađen reakcijom Kirijosa, pre svega iz kolegijalnosti. Pokazao je da podržava svoj stav, da je pre svega čovek, ljudski se poneo, za razliku od nekih drugih koji su se odlučili na neke jeftine poteze i poene na račun Novaka. Tajlija ne treba kriviti, on je, kao i Novak, uradio sve sa svoje strane… Zbog njega Novak i ima šansu da igra u Australiji, jer se izborio za medicinska izuzeća. On je na velikom udaru, ali je i veliki propust ako komunikacija sa vlastima nije izvršena do kraja - kazao je najmlađi Novakov brat.

23.51 - Podrška najboljem teniseru sveta pred suđenje stiže i od Crvene zvezde.

 

 

23:30 - NOVAK NAPUSTIO HOTEL!

Najbolji teniser sveta napustio je hotel u kojem je boravio od momenta kada mu je ukinuta viza i uputio se u Sud.

23.12 - Na jednom od nedeljnih skupova u Parizu stigla je podrška Novaku Đokoviću na srpskom jeziku!

 

 

22:54 - Kako se početak sudskog ročišta bliži iz Australije stižu sve optimističnije vesti povodom ishoda jednog od najintrigantnijih sudskih postupaka poslednjih godina. Šta više, pojedini tamnošnji advokati uvereni su da će srpski as, ne samo igrati na Australijan openu, već i dobro naplatiti torturu kroz koju je prošao u poslednja četiri dana.

22.28 - Nekoliko sati pred početak suđenja Novaku Đokoviću, počela su hapšenja u njegovom hotelu. Policija je krenula da privodi ljude ispred hotela u kom je smešten prvi reket sveta.

22.11 - Švajcarski mediji donose zanimljiva saznanja – advokati koji su Novaku obezbedili ostanak u Australiji posle odluke da mu se zabrani ulazak u zemlju neće ga braniti pred Sudom, pošto je srpski as u međuvremenu angažovao novi tim od četiri pravnika. Razlozi takve odluke nisu poznati.

21.54 - Novak Đoković dobio podršku od dva najbolja srpska fudbalera Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića. 

MN Press
 

- Uz tebe smo šampione - napisao je Vlahović na svom Instagram storiju, dok se i Mitrović obratio sličnim rečima i moćnim emotikonima.

21.50 - Premijerka Srbije Ana Brnabić gostuje u emisiji "Hit Tvit" u kojoj je komentarisala aktuelne teme, a među njima i situaciju sa Novakom Đokovićem.

- Da li ovo ima političku pozadinu, to je verovatno, ali nema veze sa odnosima Australije i Srbije već sa njihovom predizbornom kampanjom.

20.43 - Boris Beker, bivši trener Novaka Đokovića smatra da prvi reket svet nije kršio pravilo, i da nije idiot da uđe u avion, a da pre toga nije sve proverio.

20.04 - Čudan način je odabrao selektor Dejvis kup reprezentacije Holandije Pol Harhus da podrži Noleta. Nekada prvi dubl igrač sveta smatra da Novak nije kriv za ono što mu se dešava, ali u isto vreme izrekao je nekoliko veoma ružnih komentara na račun Đokovićevog oca Srđana, za kojeg je, između ostalog, rekao da nije previše mudar.

19.52 - Vlada Australije uzvraća udarac. U podnesku koji se našao pred Sudom uoči početka ročišta, tamnošnji vlastrodršci tvrde da Novaku niko nije garantovao ulazak u zemlju.

19.41 - Po rečima teniskog analitičara, Patrika Mekinroa, inače rođenog brata čuvenog igrača Džona Mekinroa, Novak Đoković ima velike šanse da pobedi na sudu.

19:26 - Nekoliko dana agonije kroz koju je prošao najbolji srpski teniser i najbolji svetski sportista prošle godine, Novak Đoković, digla su ceo svet na noge, a kraj sage, nadaju se mnogi, očekuje se u noći između nedelje i ponedeljka, kada bi Sud u Australiji trebalo da odluči o daljem toku i eventualnom Novakovom učešću na "Australijan openu".

RINA
 

18.23 - Srpski teniser Novak Đoković nalazi se imigricionom hotelu i time doveo u središte i migrante koji se u u ovom objektu nalaze zatočeni godinama.

Tim povodom se oglasio momak iz Bangladeša Mohamed Džoj, koji moli za pomoć celog sveta, napominjući  da se nada da će Nole kad izađe odavde pričati o situaciji u kojoj se oni nalaze.

17.44 - Podrška Novaku Đokoviću stiže i iz Beča. Nekoliko stotina Srba i Austrijanaca okupilo se i kako bi pokazali nezadovoljstvo onim što se dešava prvom reketu sveta u Melburnu.

16.54 - U svetlu aktuelnih događaja vezanih za probleme sa ulaskom u Australiju i nastupom na Australijan Openu sa kojima se suočava najbolji teniser sveta Novak Đoković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Božidar Maljković uputio je pismo predsedniku Olimpijskog komiteta Australije, gospodinu Džonu Koutsu. 

16:36 - Danijel Estrin, imigracioni pravnik iz Perta, navodi da prvi teniser sveta ima jak slučaj pred federalnim sudom, a suđenje se očekuje u noći nedelja na ponedeljak.

Prema planu, saslušanje će početi u ponoć. Prvi će svoje argumente izložiti advokati Novaka Đokovića, koji za to imaju na raspolaganju dva sata.

Zatim će uslediti tročasovna pauza, a to znači da izlaganje zastupnika države počinje u 5 časova ujutru po našem vremenu.

15.26 - Na novom okupljanju povodom podrške Novaku Đokoviću govorila je i njegova majka Dijana i otkrila je neke šokantne detalje koji se tiču uslova u kojima se nalazi srpski teniser. Naime, istakla je da Novak nema doručak, da su mu uslovi gori nego da je u zatvoru!

15.24 - Porodica, prijatelji i navijači okupili su se i danas ispred Skupštine na skupu podrške kako bi ponovo dali podršku Novaku Đokoviću.

14.55 - Počelo je okupljanje građana u novom skupu podrške Novaku Đokoviću. Sve se dešava ispred Skupštine Srbije, a detaljno izveštavanje ćete i ovoga puta pronaći na portalu 24sedam.

14.22 - Novinarka britanskog Mirora, Rejčel Blečli, u svom tekstu oštro je kritikovala Novaka, navodeći da se "ponaša kao derište".

14.17 - Ako je suditi prema rečima australijskog advokata Majka Toda, Novak Đoković nema velike izgleda da dobije spor na sudu.

14.02 - Novinarka britanskog Mirora Rejčel Blečli smatra da je "milioner Đoković" pokušao da zaobiđe pravila.

13.34 - Američka teniserka Nikol Martinez stala je u odbranu Novaka.

13.33 - Veliki australijski teniski šampion Pol Meknami tvrdi da je Australiji kao zemlji sporta ugrožena reputacija u svetu zbog ovakvog ponašanja prema najboljem teniseru sveta.

13.16 - Oglasila se i Barbara Šet, bivša austrijska teniserka, poznatija kao voditeljka na Eurosport TV. Ona veruje da će u slučaju Đokovićevog dolaska na terene AO doživeti zvižduke.

13.12 - Ben Rotenberg najavljuje iz zvaničnih papira australijske Vlade da bi u slučaju Novakove pobede pred Federalnim sudom moglo da usledi njegovo hapšenje, što bi značio početak druge runde...

13.00 - Poznati sportsti šalju podršku Novaku, među njima i Goran Dragić, reprezentativac Slovenije i igrač Toronto Reptorsa.

12.52 - Mada su odavno zamolili ljude da se raziđu, žurka ispred hotela Park i dalje traje. Organizatori su pročitali odakle im podrška dolazi, a skupu se obratio i predsednik "Noćnih vukova" za Australiju. Orkestar i dalje svira, a uskoro će ponoć...

12.12 - Britanski ministar obrazovanja u Vladi premijera Borisa Džonsona, Nadim Zahavi, uključio se u polemiku oko vakcinacije i preneo je na teniski teren, gde je ulogu protivnika vakcine dobio Novak Đoković, dok je "dobri momak" Rafa Nadal.

12.03 - Američki teniser Rajli Opelka oglasio se povodom nerešene situacije Novaka Đokovića.

11.54 - Siniša MIhajlović je podržao Novaka Đokovića i krivicu prebacio na organizatora koji ga je pozvao u Australiju.

11.25 - Zvanično je završen skup ispred hotela Park u Melburnu. Organizator pozvao Srbe da se raziđu, jer sutra je radni dan i građani u okolnim zgradama moraju da odmaraju. Ovaj skup nije bio prijavljen policiji i nije dobijena dozvola za njega, ali je ipak bez smetnji održan.

10.48 - Bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker, preuzeo je ulogu "advokata" u Nemačkoj za svog treniskog štićenika.

10.34 - Dok ceo svet čeka konačnu odluku i vest šta će biti sa Novakom Đokovićem, narod okupljen ispred hotela pruža mu glasnu podršku, ali se i šampion obratio okupljenima...

10.17 - Srbi se okupljaju pred sudom u Melburnu pred početak suđenja.

09.38 - Direktor Australijan opena i "Tenis Australije" Kreg Tajli, oglasio se nakon petodnevne drame i ulaska Novaka Đokovića u Melburn.

09.36 - Član parlamenta Australije Krejg Keli, predstavnik okruga Hjuz, uputio je jevno izvinjenje Novaku Đokoviću i srpskom narodu za neprijatnosti koje je najbolji teniser doživeo u njegovoj zemlji.

09.25 - Velika žurka se u ovim trenucima odigrava ispod prozora najboljeg tenisera sveta.

08.46 - Postupak protiv Novaka Đokovića pred Federalnim sudom u Melburnu biće otvoren za javnost i doszupan svima preko interneta.

 

 

08.17 - Nik Kirjos još jednom zatražio od vlasti Australije da se prema Novaku Đokoviću odnose kao prema ljudskom biću.

08.00 - Endi Mari zabrinut za svog dugogodišnjeg prijatelja, ali ga nije kontaktirao. 

07.46 -  Sud odbio zahtev Vlade Australije da se saslušanje održi u sredu umesto u ponedeljak (u noći između nedelje i ponedeljka po srednjeevropskom vremenu). Novakovi advokati pripremili dokumentaciju, u utorak ističe rok za prijavu na AO u Melburnu...

07.40 - Procureli novi dokumenti o prepisci Teniskog saveza i federalnih vlasti Australije, preležani COVID-19 važio kao razlog za medicinsko izuzeće sve do dolaska Novaka Đokovića na granicu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike