Sve zbog Novaka! Srbi širom Australije udarili na premijera! Ako ne oslobodi Đokovića...

08.01.2022

16:02

0

Autor: 24sedam

Apel je naišao na veliki odziv

Sve zbog Novaka! Srbi širom Australije udarili na premijera! Ako ne oslobodi Đokovića...
Tan2022-1-8_81113412_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Povodom tretmana koji ima Novak Đoković, ponovo se oglasila Mitropolija australijsko-novozelandska Srpske pravoslavne crkve. U novom saopštenju pozivaju se vernici da na predstojećim izborima, u aprilu, ne glasaju za aktuelnog premijera Australije, Skota Morisona.

- Pozivamo sve vernike da daju podršku Novaku Đokoviću popunjavanjem i slanjem priloženog šablona pisma premijeru. Ova borba nije samo borba protiv nepravde i stigmatizacije reketa broj jedan u svetu, već pre svega borba za slobodu i ljudsko dostojanstvo, koje je danas ugroženije nego ikada ranije - navodi se u saopštenju Mitropolije, a u tekstu obrasca piše sledeće:

 

 

- Dragi Skote Morisone, ja sam Australijanac i želim da Vas obavestim koliko sam zgrožen načinom na koji ste se Vi i Vaša vlada ponašali prema prvom teniseru sveta i devetostrukim šampionom Australijan Opena. Tražim da odmah oslobodite Novaka Đokovića i okončate ovaj politički obračun. Ako se ovaj debakl ne okonča vrlo brzo, smatrajte da na sledećim izborima neću glasati za Vas - navodi se u saopštenju.

I bilo je reakcije, jer su brojni vernici u komentarima prilagali dokaze, odnosno da su pomenuti obrazac poslali na adresu premijera Morisona.

Podsetimo, najbolji svetski teniser je trenutno u pritvoru pošto tamošnje vlasti ne priznaju vizu koju je dobio kako bi igrao na Australijan openu. Trenutno, u hotelu u Melburnu čeka saslušanje u ponedeljak, a treba reći da nije dozvoljeno da ga poseti sveštenik za Božić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike