Ideja i podrška iz Čačka: Srbi, povucite se sa Australijan opena ako Novak ne bude igrao!

09.01.2022

18:14

0

Autor: 24sedam

Predsednik Teniskog saveza Šumadija i Zapadna Srbija i član Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije Mirčeta Paunović nudi jednu od opcija

Ideja i podrška iz Čačka: Srbi, povucite se sa Australijan opena ako Novak ne bude igrao!
Čačak Novak Đoković (5) - Copyright RINA

Nekoliko dana agonije kroz koju je prošao najbolji srpski teniser i najbolji svetski sportista prošle godine, Novak Đoković, digla su ceo svet na noge, a kraj sage, nadaju se mnogi, očekuje se u noći između nedelje i ponedeljka, kada bi Sud u Australiji trebalo da odluči o daljem toku i eventualnom Novakovom učešću na "Australijan openu".

Danas je Čačak, gde je Novak osvojio svoj prvi turnir u karijeri, snažno stao uz njega.

Na protestu u srcu Šumadije povodom čitave situacije, pod motom "Jedna zemlja, jedan tim", okupljene je najpre pozdravio Novakov otac Srđan.

On je poručio da najbolji reket sveta sigurno neće ustuknuti.

- Drago mi je što ste se po ovakvom vremenu okupili. Novak je Srbija, a Srbija je Novak. Nećemo se dati kao što se ni on ne da jer je borba za slobodu jača od svega. Nole je simbol slobode i srce Srbije. Sigurno je da ga nikako neće slomiti -- obratio se Čačanim putem audio-linka Srđan, a prenosi RINA.

Predsednik Teniskog saveza Šumadija i Zapadna Srbija i član Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije Mirčeta Paunović predlaže da Savez povuče svoje tenisere sa Australijan opena ukoliko Novaku ne odobre učešće.

- Šta možemo drugo reći o državi gde vi dobijete vizu, krenete na put, a onda vas tamo drže na granici, u izolaciji i pritvoru. Ako našem Novaku Đokoviću u ponedeljak rano ujutru ponište već odobrenu vizu, moj predlog, kao člana upravnog odbora TSS, biće da se svi naši teniseri povuku sa 'Australijan opena' i da im Savez nadoknadi troškove i izgubljenu dobit - poručio je Paunović, a prenosi RINA.

On navodi da država Australija "nije dorasla" tom grend slemu i da turnir treba da se premesti u Kinu, Japan, Nemačku ili Rusiju.

- Srbija nije šaka pšenice da je pozoba svaka vrana koju donese vetar - zaključio je Paunović, javlja RINA.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike