Novi dokazi da za Novaka u Australiji ne postoje zakoni i da sve zavisi od volje političara

09.01.2022

06:25

0

Autor: 24sedam

Australijski mediji svakog dana pronalaze nove dokaze o nedoslednosti njihovih vlasti u slučaju "Đoković"

Novi dokazi da za Novaka u Australiji ne postoje zakoni i da sve zavisi od volje političara
Copyright Profimedia

Australijski dnevnik "Ejdž" piše da su zvaničnici savezne vlade prebaciili odgovornost na vladu Viktorije smatrajući je odgovornom za procenu medicinskog izuzeća od vakcine.

Navodno je službenik vlade Viktorije Bret Saton rekao odgovornima u Teniskom savezu Australije (TA) da je prethodna infekcija dovoljan razlog da ljudi budu izuzeti od obaveze da budu vakcinisani, što je bio i povod Novaku Đokoviću da zatraži vizu za učešće na AO u Melburnu.

- Nova pisma takođe pokazuju da su savezni zvaničnici odbili da provere zahteve za izuzeće pre nego što putnici uđu u avione, što je moglo da izbegne potrebu da se papirologija Novaka Đokovića prvi put pregleda tek kada je stigao na aerodrom u Melburnu - piše "Ejdž" u današnjem izdanju.

 - Dvadesetostruki pobednik grend slem turnira dobio je izuzeće da igra na Australijan openu od strane Teniskog saveza Australije i vlade Viktorije. Međutim, federalni granični zvaničnici su blokirali njegov ulazak na osnovu toga što infekcija COVID-19 u proteklih šest meseci nije bila osnov da uđe u Australiju kao nevakcinisana osoba. Dokumenti koji su procurili pokazuju da je TA bila u višenedeljnim razgovorima sa saveznim Ministarstvom unutrašnjih poslova. Dana 10. novembra, Alison Kerns, savetnik australijskog glavnog medicinskog službenika Pola Kelija, poslala je dopis TA, sa odgovorom na  pitanjem "da li će igračima koji nisu potpuno vakcinisani biti dozvoljen ulazak. Usledio je i odgovor - medicinska izuzeća od vakcinacije biće diskreciona odluka države ili teritorije, tako da bi verovatno bilo dobro da se što pre reši sa državnim organima da li će to biti problem ili ne, napisala je Alison Kerns.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike