Vlada Australije žestoko uzvraća! Đokoviću niko nije garantovao ulazak u zemlju!

09.01.2022

17:15

0

Autor: 24sedam

Kako se bliži početak suđenja atmosfera je sve napetija

Vlada Australije žestoko uzvraća! Đokoviću niko nije garantovao ulazak u zemlju!
novak profimedia-037776059 - Copyright Profimedia

Vlada Australije je, očigledno, spremna na veliku borbu sa Novakom Đokovićem. Kako se bliži početak suđenja na žalbu najboljeg tenisera sveta da mu se ukine viza za ulazak u Australiju, tamnošnji vlastodršci ističu da nijedan stranac ne može da dobije zagarantovano pravo na ulazak u zemlju.

- Ne postoji takva stvar kao što je garancija ulaska u Australiju za bilo koga ko nije naš državljanin. Postoje kriterijumi i uslovi za ulazak i razlozi za odbijanje ili ukidanje vize – navodi se u podnesku Vlade dostavljenom Sudu pred početak ročišta.

Australijanci insistiraju na tome da nijednom čoveku koji nije njihov državljanin apsolutno niko ne može da dostavi garanciju za siguran ulazak u zemlju, čak ni Ministarstvo unutrašnjih poslova, na čiju procenu se pozivaju Novakovi advokati uz priložene potvrde u njegovom pasošu.

- Mejl Odeljenja nije garancija da će njegovo, takozvano, medicinsko izuzeće biti prihvaćeno, te da bi njegovi odgovori mogli biti ispitani i verifikovani po dolasku – stoji u podnesku Vlade, koja osporava i Novakov zahtev za medicinsko izuzeće na osnovu toga što je sredinom decembra bio zaražen virusom korona, od kojeg se oporavio posle dve nedelje.

- Hema sugestija da je podnosilac zahteva imao „akutno teško oboljenje“ u decembru 2021. godine. Sve što je rekao je da je bio pozitivan na testu na Kovid 19. To nije isto – navodi se u podnesku Vlade Australije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike