Voleo bih da Novak igra, sve vreme su bile lažne informacije: Konačno se oglasio prvi čovek Australijan opena (VIDEO)

09.01.2022

08:38

0

Tajli skida odgovornost sa sebe u slučaju Novakove vize

Voleo bih da Novak igra, sve vreme su bile lažne informacije: Konačno se oglasio prvi čovek Australijan opena (VIDEO)
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Direktor Australijan opena i "Tenis Australije" Kreg Tajli, oglasio se nakon petodnevne drame i ulaska Novaka Đokovića u Melburn.

Podsetimo, najbolji teniser sveta je dobio medicinsko izuzeće kako bi učestvovao na Australijan openu, ali je po dolasku u zemlju u sledio problem sa vizom, te se Novak nalazi u hotelu, gde čeka na suđenje i odluku da li će mu dozvoliti da učestvuje u odbrani grend slem titule.

Slučaj je napokon rešio da prokomentariše i prvi čovek grend slema, a Tajli je u intervjuu za australijski "Kanal 9", pokušao da skine odgovornost sa sebe.

- Uvek nam je apsolutni prioritet bila bezbednost Australijanaca, naročito kada su u pitanju posetioci iz inostranstva. Zbog toga smo počeli sa masovnom vakcinacijom tenisera. Podsetiću da je na US openu samo 50% igrača bilo vakcinisano, dok je ta stopa 97%. Međutim, kada je reč o medicinskom izuzeću za pojedine igrače, konstantno je vladala zabuna, bilo je mnoštvo kontradiktornosti i konflikta. Konstantno smo tražili razjašnjenje, kako bismo postupili ispravno - započeo je Tajli.

Na pitanje novinara da li može da garantuje da je igračima dao tačne informacije oko uslova za učešće na turniru, Tajli je rekao:

 

- Sve informacije koje smo u tom trenutku imali podelili smo sa teniserima. Od početka smo govorili da je uslov za ulazak u Australiju vakcinacija određenim cepivom. Blisko smo sarađivali sa vlastima, organizovali dva procesa kroz koji su morali da prođu svi koji su tražili medicinsko izuzeće. Podvlačim da je to jako mali broj tenisera - nastavio je Tajli.

Voditelj je potom postavio direktno pitanje -  ko je kriv za fijasko koji se desio"

- Niko nije kriv. Sve vreme su bile lažne informacije. Mi smo pričali sa svima i bili smo ubeđeni da radimo pravu stvar. Svi koji dolaze moraju da budu vakcinisani i to je tako. Ja neću nikog da krivim i znam šta možemo i moramo da uradimo.

Da li Novak Đoković može da igra na Australijan openu?

- Voleo bih da ga vidim ovde i da igra - zaključio je Tajli.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike