Nole, šta je sad ovo? Đoković smenio dva advokata i angažovao četiri nova!?

09.01.2022

20:53

0

Autor: 24sedam

Neizvesnost i drama u Melburnu dostižu vrhunac

Nole, šta je sad ovo? Đoković smenio dva advokata i angažovao četiri nova!?
profimedia-0642038856 - Copyright Profimedia

Kako se bliži početak suđenja na žalbu Novaka Đokovića zbog toga što su mu australijske vlasti uskratile vizu za ulazak u zemlju, tenzija i neizvesnost sve su veće. A informacije koje se menjaju iz časa i čas dodatno pojačavaju zebnju i osećaj nesigurnosti u konačan epilog drame koja već danima zaokupira svetsku javnost.

Početak suđenja zakazan je za ponoć po srednjeevropskom vremenu, a švajcarski mediji donose zanimljiva saznanja – advokati koji su Novaku obezbedili ostanak u Australiji posle odluke da mu se zabrani ulazak u zemlju neće ga braniti pred Sudom, pošto je srpski as u međuvremenu angažovao novi tim od četiri pravnika, koji su na 35 strana spremili odbranu prvog reketa planete u pokušaju da mu obezbede učešće na predstojećem Australijan openu.

Pokretanje sudskog procesa, koji je Noletu omogućio „produženi boravak“ u Melburnu delo je dve dame Natali Banister i Penelope Ford, koje su brzom reakcijom suspendovale odluku o deportaciji i postavile osnove za pokretanje postupka. Međutim, posle samo dva dana, njih dve zamenio je kvartet u sastavu Nikola Dragojlović, Nik Vud, Džim Hartli i Pol Holdenson iz, zasad, nepoznatih razloga.

Na ovu vest nadovezali su se pojedini britanski mediji, koji spekulišu da bi razlog za ovakvu odluku mogla da bude greška u papirima kojima je traženo da se suspenduje odluka o Noletovoj deportaciji, s obzirom da se pojavio sudski dokument na kojem je primetno pogrešno napisano Novakovo prezime u odeljku namenjenom za podnosioca zahteva - Đokavić.

Printscren/aargauerzeitung.ch
 

Iako je malo verovatno da je ova, nazovimo je, štamparska greška, razlog zbog kojeg je Đoković odlučio da promeni pravne zastupnike, svakako bi ovaj potez mogao da bude jedan od ključnih u pokušaju da srpski as dobije veliku bitku van teniskog terena i kao veliki moralni pobednik uđe u borbu za osvajanje istorijskog 21. grend slem trofeja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike