Noleta brani, Srđana vređa, a Đokovićeve navijače dodatno brine: Ne bi me iznenadilo da ima iste probleme u Parizu!

09.01.2022

18:44

0

Autor: 24sedam

Novakov otac nije mnogo mudar – smatra selektor Dejvis kup reprezentacije Holandije

Noleta brani, Srđana vređa, a Đokovićeve navijače dodatno brine: Ne bi me iznenadilo da ima iste probleme u Parizu!
podrska protest novak djokovic skupstina 0701 2022 foto sivacki 13 - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Poslednjih dana bilo je mnogo onih koji smatraju da je Novak Đoković sam kriv za sve što mu se dešava u Australiji, još je više onih koji smatraju da je prvi reket sveta žrtveno jagnje tamnošnjih političara i njihovih odluka, ali dosad nismo imali razmišljanje slično onom koje je izneo selektor Dejvis kup reprezentacije Holandije Pol Harhus.

Nekadašnji holandski teniser pomno prati sve što se dešava prethodnih dana u "slučaju Đoković" i ističe da se srpskom teniseru ne može previše zameriti, ali ima i onih kojima se ima šta reći, a dolaze iz Noletovog tima.

- Njegov otac nije previše mudar. Pozvao je na nerede, to su scene nalik onima koje je pravio i Donald Tramp, a onda se stvarno idiot. Ako to uporedite sa izjavama očeva Rafe Nadala ili Rodžera Federera, od njih ništa slično nisam čuo ranije. Ne znam da li je to u startu loše po Novakov imidž, ali ako se ispostavi da je dobio izuzeće pod pogrešnim okolnostima, to bi moglo da bude prepreka – kazao je Harhus.

Nekada prvi dubl igrač sveta, ipak, smatra da Novak nije uradio ništa pogrešno.

- Kada sam video da kreće za Australiju pomislio sam: Kako je to moguće?“ Ali, očigledno da je uspeo da pronađe rupu u sistemu i imao je utisak da je to rešeno. Međutim, sada se svakog dana dešavaju obrti, sve se pretvara u čudne nemire.

Harhus je svestan da postoje igrači koji imaju rezerve prema vakcinama, ali se pribojava da bi Nole slične probleme mogao da ima i pred Rolan Garos, iako iz Francuske stižu uveravanja da takva bojazan ne postoji.

- Ako vidite šta predsednik Francuske Emanuel Makron govori, ne bih se iznenadio da se Otvoreno prvenstvo Francuske dočeka pod sličnim okolnostima. Ali, nemojmo da prejudiciramo – kazao je Pol Harhus.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike